Μεγάλη Βρετανία: Ξεπούλησε ξανά το χαρτί υγείας με την ανακοίνωση νέου lockdown

Μεγάλη Βρετανία: Ξεπούλησε ξανά το χαρτί υγείας με την ανακοίνωση νέου lockdown
shutterstock

Η ανακοίνωση lockdown από τον Μπόρις Τζόνσον πυροδοτεί ξανά, όπως την άνοιξη, αγορές "πανικού". Οι αγοραστές αναφέρουν μεγάλες ουρές και ελλείψεις αγαθών πριν καν την ανακοίνωση νέας καραντίνας.

Ανησυχίες κυριαρχούν στην Μεγάλη Βρετανία ότι οι αγοραστές μπορεί να καταφύγουν σε αγορές “πανικού”, πριν την ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον αναφορικά με δεύτερο εθνικό lockdown.

Υπήρξαν εκτεταμένες αναφορές στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για μεγαλύτερες από το συνηθισμένο ουρές έξω από μεγάλα σούπερ μάρκετ σε όλη την Αγγλία το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, καθώς οι Βρετανοί περίμεναν τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει την επιστροφή σε καραντίνα από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Ορισμένοι πολίτες σημείωσαν επίσης ότι το χαρτί υγείας είχε ήδη εξαντληθεί σε ορισμένα καταστήματα.

Η φαινομενική επιστροφή των αγορών πανικού ήρθε παρά το γεγονός ότι τα σούπερ μάρκετ θεωρούνται απαραίτητα και θα παραμείνουν ανοιχτά, όπως συνέβη τον Μάρτιο, ενώ και οι μόνες αναφερόμενες ελλείψεις αγαθών τότε, όπως ζυμαρικά, ρύζι, γάλα και απολυμαντικά χεριών, προκλήθηκαν από την πρακτική της ίδιας της αποθήκευσης και όχι από οποιαδήποτε σημαντική απειλή για τις αλυσίδες εφοδιασμού – η οποία ενισχύθηκε μπροστά από ένα επικείμενο Brexit χωρίς συμφωνία.

Όλα τα παραπάνω δεν ήταν προφανώς αρκετά καθησυχαστικά, ώστε να εμποδίσουν τους ανθρώπους να συρρεύσουν στα τοπικά τους καταστήματα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα