Μέρκελ: Πολύ αμφιλεγόμενο το πολιτικό του στιλ, απαίσιο γεγονός η δολοφονία Φλόιντ

Μέρκελ: Πολύ αμφιλεγόμενο το πολιτικό του στιλ, απαίσιο γεγονός η δολοφονία Φλόιντ
Άνγκελα Μέρκελ και Ντόναλντ Τραμπ σε σύνοδο G7 στην Γαλλία, Αύγουστος 2019 AP

Η Αγγελα Μέρκελ κατάφερε να ξεφύγει από τις συνεχείς ερωτήσεις για το ρόλο του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική κρίση με μία και μόνο ατάκα.

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ είναι «κάτι πραγματικά πολύ απαίσιο, ο ρατσισμός είναι κάτι απαίσιο και η κοινωνία στις ΗΠΑ είναι πολύ πολωμένη», δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ, επιφυλάσσοντας μόνο έμμεσες και διπλωματικές αναφορές στον αμερικανό Πρόεδρο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, η Καγκελάριος Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα οι ΗΠΑ να ενωθούν, ενώ δήλωσε ευτυχής για το γεγονός ότι «πολλοί συμβάλλουν σε αυτό». Η δική της προσέγγιση στην πολιτική, σημείωσε, είναι πάντα ενωτική, υπέρ της συμφιλίωσης.

Παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το ρόλο του Ντόναλντ Τραμπ σε αυτή την πόλωση, η Καγκελάριος περιορίστηκε απλώς να δηλώσει ότι «το πολιτικό του στιλ είναι πολύ αμφιλεγόμενο, αυτό είναι σαφές», ενώ, απαντώντας τελικά σε ερώτηση σχετικά με το εάν εμπιστεύεται ακόμη τον κ. Τραμπ, δήλωσε: «Συνεργάζομαι με τους εκλεγμένους προέδρους στον κόσμο. Και ασφαλώς και με τον Αμερικανό. Και ελπίζω ότι η χώρα θα μπορέσει να γαληνεύσει».

Αρνήθηκε πάντως να αποκαλύψει τι συζητά μαζί του, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για εμπιστευτικές συνομιλίες. Σε ό,τι αφορά τον ρατσισμό, η κυρία Μέρκελ παραδέχθηκε ότι «δυστυχώς έχουμε και εμείς» στην Γερμανία και τόνισε ότι «πρέπει να βάλουμε σε τάξη το σπίτι μας και ελπίζω ότι και στις ΗΠΑ υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να διαδηλώσουν ειρηνικά».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα