Μετάλλαξη Όμικρον: Δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα και στην Ινδία

Θερμομέτρηση ταξιδιωτών στην Ινδία
Θερμομέτρηση ταξιδιωτών στην Ινδία AP

Τα δυο πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκαν στο νότιο κρατίδιο Καρνατάκα και ακύρωσαν τα σχέδια της χώρας να ξεκινήσει και πάλι τις προγραμματισμένες εμπορικές διεθνείς πτήσεις στις 15 Δεκεμβρίου.

Η Ινδία εντόπισε τις δύο πρώτες περιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού στα εδάφη της, στο νότιο κρατίδιο Καρνατάκα, όπως ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

«Όλες οι επαφές και των δύο περιπτώσεων έχουν ιχνηλατηθεί και υποβάλλονται σε τεστ», δήλωσε ο Λαβ Αγκαρουάλ, γραμματέας του υπουργείου, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

ADVERTISING

Η Ινδία αναμενόταν να ξεκινήσει και πάλι τις προγραμματισμένες εμπορικές διεθνείς πτήσεις στις 15 Δεκεμβρίου, ωστόσο χθες ακύρωσε τα σχέδια αυτά και γνωστοποίησε ότι η ημερομηνία επανέναρξης των πτήσεων θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.

Η κυβέρνηση έχει συστήσει στα κρατίδια να αυξήσουν τα τεστ, μία εβδομάδα αφού το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η πρόσφατη μείωση στους διαγνωστικούς ελέγχους μπορεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Ινδίας να ανακόψει την πανδημία.

Η χώρα ανακοίνωσε σήμερα 9.765 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στα 34,61 εκατ. Οι ΗΠΑ είναι η μοναδική άλλη χώρα που έχει ανακοινώσει περισσότερες μολύνσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ινδία, Μετάλλαξη Όμικρον, Κρούσματα

24Media Network