Μετάλλαξη Όμικρον: Ύποπτα κρούσματα σε Γερμανία και Τσεχία

Μετάλλαξη Όμικρον: Ύποπτα κρούσματα σε Γερμανία και Τσεχία
Αεροδρόμιο Γερμανία 2021 Michael Probst/AP Photo

Κρούσματα της νέας παράλλαξης του κορονοϊού φαίνεται πως εντοπίστηκαν σε Γερμανία και Τσεχία.

Η μετάλλαξη Όμικρον αναγκάζει πολλά κράτη να βάλουν νέους περιορισμούς στην άφιξη επιβατών από συγκεκριμένες χώρες της Αφρικής.

Μετά το Βέλγιο και την Ολλανδία, κρούσματα της νέας παράλλαξης του κορονοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη Μποτσουάνα, εντοπίστηκαν σε Γερμανία και Τσεχία, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις και ελέγχους.

Η Δημοκρατία της Τσεχίας εξετάζει ένα ύποπτο κρούσμα της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού που εντοπίστηκε σε ένα πρόσωπο, το οποίο είχε περάσει κάποιο χρόνο στη Ναμίμπια, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

“Ένα εργαστήριο ελέγχει πιθανό εύρημα σε θετικό δείγμα της παραλλαγής Όμικρον. Περιμένουμε είτε επιβεβαίωση ή διάψευση”, είπε σε ανακοίνωσή της που εστάλη με email η εκπρόσωπος Στεπάνκα Τσεκόβα.

Στη Γερμανία, ένας υπουργός στο κρατίδιο της Έσσης δήλωσε το Σάββατο ότι η πρόσφατα εντοπισθείσα παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού πολύ πιθανόν να έφθασε και στη Γερμανία.

“Χθες τη νύχτα πολλές μεταλλάξεις με χαρακτηριστικά σαν της Όμικρον βρέθηκαν σε έναν ταξιδιώτη που επέστρεφε από την Νότια Αφρική”, δήλωσε ο Κάι Κλόζε, υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων σε αυτό το δυτικό γερμανικό κρατίδιο, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο προσδιορισμός της πλήρους αλληλουχίας της παραλλαγής του ιού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα