Μια λεοπάρδαλη τρομοκρατεί την Ινδία. Επιτίθεται σε ανθρώπους. Έκλεισαν προληπτικά σχολεία

Μια λεοπάρδαλη τρομοκρατεί την Ινδία. Επιτίθεται σε ανθρώπους. Έκλεισαν προληπτικά σχολεία

Οι αρχές ακόμα δεν έχουν καταφέρει να πιάσουν την λεοπάρδαλη, ενώ ήδη έχουν τραυματιστεί έξι άνθρωποι (vid)

Μια λεοπάρδαλη έχει σπείρει τον πανικό στην Μεερούτ της Ινδίας , καθώς αναζητώντας τροφή άφησε τα γύρω βουνά και κατέβηκε στην πόλη

Μετά την αρχική θέασή του και την αποτυχία να εντοπιστεί άμεσα, έκλεισαν προληπτικά σχολεία και κολέγια στην πόλη, που βρίσκεται περίπου 200 χλμ. έξω από το Δελχί, ενώ σήμαναν οι σειρήνες συναγερμού.

Την περασμένη Κυριακή είχε αρχικά εντοπιστεί σε μία αποθήκη, όπου επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν άτυχο άνδρα που μπήκε στο χώρο.

Στη συνέχεια κατάφερε να μπει σε ένα νοσοκομείο και είχε κλειστεί σε ένα δωμάτιο, από το οποίο τελικά διέφυγε μετά από λίγες ώρες, μέσα από ένα παράθυρο τραυματίζοντας και άλλους 5 ανθρώπους.

Αστυνομικοί και ειδικοί σε θέματα άγριας ζωής το αναζητούσαν σε όλη την περιοχή.

«Ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να εντοπίσουμε την λεοπάρδαλη. Εχουμε τηλεφωνήματα από κάποιες περιοχές, αλλά δεν έχουμε προσδιορίσει την ακριβή του θέση», είπε ο επικεφαλής της δασικής υπηρεσίας της περιοχής κατά το BBC.

Ο πληθυσμός του συγκεκριμένου είδους στην Ινδία υπολογίζεται σήμερα περίπου στα 10.000 άτομα.

Οι λεοπαρδάλεις, όπως και οι τίγρεις, αναγκάζονται όλο και συχνότερα να προσεγγίζουν κατοικημένες περιοχές, καθώς η ανθρώπινη δραστηριότητα και η κλιματική αλλαγή περιορίζουν τον ζωτικό τους χώρο.

SHARE:

24Media Network