Μιανμάρ: Ακόμη δύο Αυστραλοί τέθηκαν υπό κράτηση

Μιανμάρ: Ακόμη δύο Αυστραλοί τέθηκαν υπό κράτηση
Διαδηλωτές κατά του πραξικοπήματος στη Μιανμάρ AP

Οι δύο Αυσταλοί τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό από τη στρατιωτική χούντα στη Μιανμάρ, αφότου προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα με ειδική πτήση την Παρασκευή.

Άλλοι δύο υπήκοοι της Αυστραλίας, επικεφαλής εταιρείας συμβούλων, τέθηκαν υπό κράτηση στη Μιανμάρ όταν προσπάθησαν να εγκαταλείψουν τη χώρα, όπου η κατάσταση συνεχίζει να είναι έκρυθμη μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, κατά τις πληροφορίες αυστραλιανών ΜΜΕ.

Πιστεύεται ότι τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό αφότου προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα με ειδική πτήση την Παρασκευή, μετέδωσε το αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων AAP.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sydney Morning Herald, πρόκειται για τον αυστραλό υπήκοο Μάθιου Ο’ Κέιν και την καναδοαυστραλή υπήκοο Κρίστα Έιβερι.

Διευθύνουν εταιρεία συμβούλων για την ανάπτυξη έργων στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας (1).

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας περιορίστηκε να ενημερώσει το AAP σήμερα ότι παρέχει προξενική συνδρομή στα δύο πρόσωπα αυτά, αλλά δεν θέλησε να κάνει κανένα περαιτέρω σχόλιο.

Σύμφωνα με το AAP, η εταιρεία συμβούλων που διευθύνουν ο κ. Ο’ Κέιν και η κυρία Έιβερι αναλαμβάνει συμβάσεις στη νοτιοανατολική Ασία εδώ και πάνω από 20 χρόνια, τα επτά από τα οποία αναπτύσσοντας προσωπικό στο πεδίο.

Η επικεφαλής της πολιτικής κυβέρνησης της Μιανμάρ, η Αούνγκ Σαν Σου Τσι, ανατράπηκε με το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου.

Έκτοτε, η χώρα είναι ανάστατη, καθώς σχεδόν καθημερινά οργανώνονται διαδηλώσεις με αίτημα την αποκατάσταση της δημοκρατίας, στις οποίες το στρατιωτικό καθεστώς αντιδρά με ολοένα πιο αιματηρή καταστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οργανώσεων που εναντιώνονται στη χούντα, οι νεκροί πλησιάζουν πλέον τους 250 – και ο απολογισμός ενδέχεται να είναι ακόμα πιο βαρύς, καθώς τουλάχιστον 2.300 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και σε εκατοντάδες περιπτώσεις δεν είναι γνωστό τι απέγιναν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα