Μιανμάρ: Εκατοντάδες πρόσφυγες συρρέουν στην Ταϊλάνδη

Μιανμάρ: Εκατοντάδες πρόσφυγες συρρέουν στην Ταϊλάνδη
Αστυνομικοί χτυπούν διαδηλωτή στη Μιανμάρ AP

Προσφυγικό κύμα προς την Ταϊλάνδη έχει προκαλέσει το συνεχιζόμενο χάος στη Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα του προηγούμενου Φεβρουαρίου.

Εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, εγκατέλειψαν τη Μιανμάρ αναζητώντας καταφύγιο στη γειτονική Ταϊλάνδη, καθώς έχουν ενταθεί οι συγκρούσεις μεταξύ του βιρμανικού στρατού και ανταρτών που ανήκουν σε εθνοτική μειονότητα, ανακοίνωσαν ο ταϊλανδέζικες αρχές και εργαζόμενος σε οργάνωση αρωγής.

Περίπου 700 άνθρωποι κατέφυγαν στην πόλη Μάε Σοτ της Ταϊλάνδης μετά τις συγκρούσεις μεταξύ της Εθνικής Ένωσης Κάρεν και του στρατού της Μιανμάρ, επεσήμαναν οι αρχές της μεθοριακής επαρχίας Τακ και μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Γε Μιν, αξιωματούχος της Aid Alliance Committee, μια οργάνωση ακτιβιστών της Μιανμάρ με έδρα την Ταϊλάνδη, δήλωσε ότι 2.503 άνθρωποι, ανάμεσά τους 545 παιδιά, έχουν αναζητήσει καταφύγιο στην ταϊλανδέζικη πλευρά των συνόρων.

«Προσφέρουμε βοήθεια σε τρόφιμα και συνεργαζόμαστε με τις ταϊλανδικές αρχές», σχολίασε ο Γιε Μιν, ενώ πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι εκτοπισμένοι προέρχονται από το Λάι Κάι Κάου και άλλα χωριά.

Ο στρατός της Μιανμάρ ανέτρεψε την 1η Φεβρουαρίου τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Τσι.

Έκτοτε η χώρα έχει βυθιστεί στο χάος και τη βία. Ο στρατός της Μιανμάρ εξαπολύει βίαιες επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών κατά της χούντας και αμάχων σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα έχουν ενταθεί οι συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και ομάδων ανταρτών στις μεθοριακές επαρχίες της Μιανμάρ. Η Εθνική Ένωση Κάρεν (KNU) είναι μια από τις παλαιότερες αντάρτικες οργανώσεις της χώρας που μάχεται για την αυτοδιάθεση μιας επαρχίας με περίπου 1,6 εκατομμύριο κατοίκους.

H KNU επεσήμανε σε ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι στη διάρκεια μαχών με τον στρατό της Μιανμάρ την Τετάρτη τραυματίστηκαν τέσσερις Βιρμανοί στρατιώτες και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα