Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη συμφωνία με Γαλλία

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη συμφωνία με Γαλλία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Dimitris Papamitsos

Από τη Σλοβενία, όπου συμμετέχει στη Σύνοδο ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αυριανή κύρωση της αμυντικής συμφωνίας με Γαλλία, θέλοντας να δημιουργήσει εσωκομματικό ζήτημα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ στην Αθήνα το σίριαλ της Μπογδανιάδας συνεχίζεται, από τη Σλοβενία, όπου συμμετέχει στη Σύνοδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να επαναφέρει την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης στην αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, επιχειρώντας να αναδείξει εσωκομματικό ζήτημα στο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της αυριανής κύρωσης.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του αναλυτικά στο χθεσινό δείπνο για την ελληνογαλλική συμφωνία, τονίζοντας ότι ενισχύει ουσιαστικά τη δυνατότητα της Ευρώπης να χτίσει τον δικό της αμυντικό πυλώνα εντός του ΝΑΤΟ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμμανουέλ Μακρόν στη Σύνοδο ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία Dimitris Papamitsos

“Είναι μία πολύ σημαντική Συμφωνία η οποία αναβαθμίζει γεωπολιτικά τη θέση της χώρας και ταυτόχρονα συνοδεύεται και από μία σημαντική επένδυση στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεών μας, ειδικά του Πολεμικού Ναυτικού. Επαναλαμβάνω ότι αγοράζουμε τα καλύτερα πλοία, στην καλύτερη τιμή, με τον γρηγορότερο χρόνο παράδοσης”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Θα έχουμε την ευκαιρία αύριο, στη Βουλή, να συζητήσουμε αναλυτικά για αυτήν την ιστορική Συμφωνία. Και βέβαια όλοι θα τοποθετηθούν και θα αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους, καθώς σε μία ιστορική Συμφωνία ιστορικές είναι και οι ευθύνες όσων θα κληθούν δια της ψήφου τους να πουν «ναι» ή «όχι» σε μία Συμφωνία η οποία έχει πραγματικά εθνική διάσταση.”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία Dimitris Papamitsos


Ο πρωθυπουργός σχολίασε επίσης καρφώνοντας το ΣΥΡΙΖΑ: “Λυπάμαι που, δυστυχώς, κάποιοι δεν μπορούν να δουν πέρα από τις κομματικές παρωπίδες το πραγματικό εθνικό συμφέρον της χώρας.”

Η ΝΔ ενδέχεται να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία αύριο, ώστε να αναδείξει τις διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, καθώς εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας οδηγήθηκε στην καταψήφιση γιατί είναι δέσμιος του “μικρού ΣΥΡΙΖΑ”, αλλά ότι πολλοί βουλευτές θα βρεθούν σε δύσκολη θέση να καταψηφίσουν μία συμφωνία, η οποία έχει γίνει δεκτή θετικά από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης.

Η ΝΔ όμως θα έχει να αντιμετωπίσει και τα δικά της εσωκομματικά θέματα, πέραν της αναστάτωσης με τη διαγραφή Μπογδάνου, καθώς σήμερα στη Σύνοδο ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων, ο πρωθυπουργός θα υποστηρίξει ενθέρμως την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε εν τω μεταξύ, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, στη Σλοβενία, με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούσιτς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία Dimitris Papamitsos


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή στο πλαίσιο της ενταξιακής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, που είναι στρατηγικός στόχος για την Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Άνγκελα Μέρκελ στη Σύνοδο ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία Dimitris Papamitsos

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την υποστήριξή του για την επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Σερβίας το επόμενο εξάμηνο. Συζήτησαν επίσης την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, με έμφαση στον οικονομικό τομέα και σε όλο το φάσμα θεμάτων που αφορούν την ευρωπαϊκή ατζέντα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα