Μπάιντεν: Αναλαμβάνει ξανά καθήκοντα μετά την προσωρινή μεταβίβαση εξουσίας στην Κάμαλα Χάρις

Μπάιντεν: Αναλαμβάνει ξανά καθήκοντα μετά την προσωρινή μεταβίβαση εξουσίας στην Κάμαλα Χάρις
AP / @Matt Slocum

Μετά τη σύντομη μεταβίβαση της εξουσίας του στην Καμάλα Χάρις, ο Τζο Μπάιντεν είναι καλά και αναλαμβάνει εκ νέου τα καθήκοντά του.

Σε «καλή διάθεση» είναι ο περόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μετά την κολονοσκόπηση στην οποία υπεβλήθη.

Πριν την εξέταση, ο πρόεδρος μεταβίβασε προσωρινά την εξουσία του στην αντιπρόεδρο, Κάμαλα Χάρις, ωστόσο, είναι καλά στην υγεία του και ανέλαβε εκ νέου τα καθήκοντά του, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Jen Psaki.

Ο Μπάιντεν υποβλήθηκε σε εξέταση ρουτίνας στο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed, όπου θα ολοκληρώσει το υπόλοιπο της εξέτασης πριν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Δεν είχε γίνει γνωστή η φυσική κατάσταση του προέδρου των ΗΠΑ και έγινε γνωστή λίγο πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Όπως απαιτείται από το Σύνταγμα, ο Μπάιντεν έστειλε επιστολή στον γερουσιαστή Patrick Leahy, D-Vt., πρόεδρο της Γερουσίας, και στην Πρόεδρο της Βουλής Nancy Pelosi, D-California, δηλώνοντας ότι δεν ήταν σε θέση να ανταπεξέλθει των καθηκόντων του ενώ βρισκόταν υπό αναισθησία, μεταβιβάζοντας προσωρινά την εξουσία στην Κάμαλα Χάρις.

Έτσι, η Κάμαλα Χάρις, η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος του έθνους, έγινε και η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε την προεδρική εξουσία, αν και υπηρέτησε λιγότερο από 90 λεπτά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα