Μπάιντεν σε Σι: Ελπίζω πως θα αποφευχθεί μια σύγκρουση

Μπάιντεν σε Σι: Ελπίζω πως θα αποφευχθεί μια σύγκρουση
Μπάιντεν και Σι AP

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι η σύγκρουση Ουάσιγκτον και Πεκίνου δεν θα γίνει πραγματικότητα.

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Σι Τζινπίνγκ είχαν τη Δευτέρα μια πολυαναμενόμενη απευθείας συνάντηση κατά την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στον Κινέζο ομόλογό του πως ελπίζει ότι θα καταστεί δυνατό να αποφευχθεί μια “σύγκρουση” ανάμεσα στο Πεκίνο και στην Ουάσινγκτον.

Έπειτα από μια χειραψία των δύο ηγετών, ο Τζο Μπάιντεν είπε πως θέλει “να διευθετηθούν οι διαφορές και να αποφευχθεί ο ανταγωνισμός να μετατραπεί σε σύγκρουση”.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σι είπε από την πλευρά του πως είναι έτοιμος για έναν “ειλικρινή” διάλογο για τα στρατηγικά θέματα επειδή οι δύο χώρες πρέπει “να βρουν τη σωστή κατεύθυνση”.

Χειραψία ανάμεσα στον Τζο Μπάιντεν και τον Σι Τζινπίνγκ 2022 Alex Brandon/AP Photo

Οι ηγέτες των δύο αντίπαλων δυνάμεων αναμένεται να έχουν μια μακρά συνάντηση για πρώτη φορά αφότου ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, στο νησί Μπαλί της Ινδονησίας, πριν από μια σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 μεγαλύτερων οικονομιών (G20) αύριο Τρίτη.

Οι δύο ηγέτες έχουν μιλήσει τηλεφωνικά ή μέσω βιντεοδιάσκεψης πέντε φορές αφότου ο Τζο Μπάιντεν εισήλθε στον Λευκό Οίκο, αλλά ποτέ απευθείας, και γνωρίζονται από το 2017.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα