Μπλόκο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων λίγο μετά τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια υποδέχτηκαν το προεδρικό ζεύγος της Τουρκίας
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια υποδέχτηκαν το προεδρικό ζεύγος της Τουρκίας AP

Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ μπλόκαρε το ψήφισμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων λίγες ώρες μετά τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν και τα δημόσια παράπονα του Τούρκου προέδρου.

Φαντάζει απίστευτο αλλά λίγες μόνο ώρες μετά τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την... γκρίνια του Τούρκου προέδρου για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Αμερικανούς, γερουσιαστής μπλόκαρε το επίμαχο ψήφισμα! 

Πρόκειται για τον Λίντσεϊ Γκράχαμ ο οποίος εξέφρασε αντιρρήσεις για το αν οι ΗΠΑ πρέπει να αναγνωρίζουν τη γενοκτονία ισχυριζόμενος μάλιστα ότι οι γερουσιαστές δεν μπορούν να προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία! 

ADVERTISING

Κατά...διαβολική σύμπτωση το ίδιο σχεδόν επιχείρημα χρησιμοποίησε και ο ίδιος ο Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Τραμπ: "Η υπόθεση των Αρμενίων είναι θέμα για τους ιστορικούς και όχι για τους πολιτικούς" τόνισε χαρακτηριστικά. 

Στο μπλοκάρισμα του ψηφίσματος αντέδρασε ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ ο οποίος τόνισε το προφανές: "Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ πρέπει να αποτυπώνει μία ειλικρινή καταμέτρηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στη γενοκτονία των Αρμενίων". 

Το ψήφισμα για την αναγνώριση είχε περάσει με συντριπτική πλειοψηφία από το Κογκρέσο (405 υπέρ, 11 κατά) αλλά είχε προκαλέσει την οργή της Τουρκίας και του Ερντογάν προσωπικά. 

Με την εν λόγω ενέργεια, οι ΗΠΑ αναγνώριζαν ότι οι σφαγές περισσότερων του ενός εκατομμυρίου Αρμενίων μεταξύ του 1915 και του 1923 από Τούρκους είχαν το χαρακτήρα γενοκτονίας. 

Ολα αυτά ενώ πριν από δύο 24ώρα ο πρώην ισχυρός άνδρας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον ισχυρίστηκε, σε ιδιωτική συζήτηση, ότι ο γαμπρός και η κόρη του Τραμπ έχουν προσωπικά, επιχειρηματικά συμφέροντα στην Τουρκία!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τουρκία, Ερντογάν, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ερντογάν: Μετά τα χαμόγελα με Τραμπ, "πυρά" για την αναγνώριση της σφαγής των Αρμενίων

Τραμπ: Η Άγκυρα είναι "μεγάλος σύμμαχος" στο ΝΑΤΟ - Θετικός στην αγορά Patriot ο Ερντογάν

SHARE:

24Media Network