Νέα Υόρκη: Άλογο άμαξας κατέρρευσε κι ο οδηγός το χτυπούσε – Οργή περαστικών και οργανώσεων

Νέα Υόρκη: Άλογο άμαξας κατέρρευσε κι ο οδηγός το χτυπούσε – Οργή περαστικών και οργανώσεων
printscreen/twitter@Matt_Dominguez

Για πάνω από μία ώρα παρέμενε στο έδαφος ένα άλογο που κατέρρευσε στο κέντρο του Μανχάταν. Ήταν αφυδατωμένο ενώ ο οδηγός του το χτυπούσε και του φώναζε να σηκωθεί.

Εξαντλημένο καθώς ήταν  ένα άλογο άμαξας κατέρρευσε στο κέντρο του Μανχάταν ενώ ο οδηγός το χτυπούσε για να σηκωθεί.

Το περιστατικό προκάλεσε την οργή των περαστικών αλλά και όσων είδαν το βίντεο που διαμαρτηρήθηκαν τόσο για την απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στο ανύπορο ζώο όσο και για το γεγονός οτι χρησιμοποιούνται άλογα για περιηγήσεις με άμαξα.

“Σήκω! Σήκω! Σήκω! Έλα, σήκω”, φώναζε ο οδηγός στο ζώο την ώρα που το χτυπούσε ενώ αυτό αντί να σταθεί όρθιο, έγειρε το κεφάλι του στην άσφαλτο.

Περαστικοί άρχισαν να φωνάζουν στον οδηγό και να του ζητούν να σταματήσει να χτυπά το άλογο.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί οι οποίοι έριξαν νερό στο αφυδατωμένο και ταλαιπωρημένο ζώο.  Μετά από περίπου μία ώρα κατάφεραν να το σηκώσουν και να το μεταφέρουν σε κτηνίατρο όπου αναρρώνει.

Ωστόσο, η εικόνα του ταλαιπωρημένου ζώου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων απο φιλοζωικές οργανώσεις που ζητούν την απόσυρση των αλόγων που χρησιμοποιούνται να τουριστικές βόλτες στη Νέα Υόρκη.

“Τα άλογα δεν ανήκουν σε μεγάλες πόλεις όπου βρίσκονται σε συνεχή κίνδυνο λόγω των αυτοκινήτων, των ανθρώπων, του καιρού και πολλών άλλων παραγόντων” έγραψε η οργάνωση PETA στο Twitter.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα