Νέα Ζηλανδία: Πρώτος θάνατος από τη μετάλλαξη Δέλτα

Τεστ κορονοϊού στη Νέα Ζηλανδία
Τεστ κορονοϊού στη Νέα Ζηλανδία 2021 @ JASON OXENHAM/NEW ZEALAND HERALD / AP IMAGES

Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος εξαιτίας της COVID-19 στο τρέχον ξέσπασμα της πανδημίας στη Νέα Ζηλανδία, την χώρα που έχει ελάχιστους θανάτους από κορονοϊό.

Οι υγειονομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της COVID-19 κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ξεσπάσματος της πανδημίας του νέου κορονοϊού, που αποδίδεται στην πολύ πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα, καθώς και 20 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Η γυναίκα που υπέκυψε εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 ήταν πάνω από 90 ετών και είχε αρκετές υποκείμενες παθήσεις, διευκρίνισαν οι αρχές σε ανακοίνωσή της. Πρόκειται για τον 27ο θάνατο που καταγράφει η χώρα από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όλα τα νέα κρούσματα που διαγνώστηκαν εντοπίστηκαν στο Όκλαντ, το επίκεντρο της τρέχουσας κρίσης.

Η Νέα Ζηλανδία ήταν πρακτικά απαλλαγμένη από τον ιό για αρκετούς μήνες φέτος και δεν επέβαλε κανένα περιοριστικό μέτρο προτού η πρωθυπουργός ανακοινώσει τον Αύγουστο lockdown σε όλη τη χώρα των 5 εκατομμυρίων κατοίκων μετά τον εντοπισμό του αρχικού κρούσματος του τρέχοντος ξεσπάσματος, στο Όκλαντ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Νέα Ζηλανδία, Μετάλλαξη Δέλτα
SHARE:

24Media Network