Νέο ευρωπαϊκό ένταλμα για τον Λεωνίδα Μπόμπολα

Νέο ευρωπαϊκό ένταλμα για τον Λεωνίδα Μπόμπολα

Οι κυπριακές αρχές ακύρωσαν το υπάρχον ένταλμα σύλληψης σε βάρος του επιχειρηματία, εκδίδοντας νέο με συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση του ΧΥΤΑ ΠΑΦΟΥ

Σταματά η διαδικασία έκδοσης ή μη του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα, η οποία ξεκινά από την αρχή, μετά την απόφαση των κυπριακών αρχών να εκδόσουν νέο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Τα συμπληρωματικά στοιχεία που θέλησαν να συμπεριλάβουν οι κυπριακές αρχές στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του επικεφαλής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Λεωνίδα Μπόμπολα, στάθηκαν η αφορμή να ακυρωθεί η μέχρι σήμερα διαδικασία. Κι ενώ το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας επρόκειτο να συνεδριάσει αύριο Παρασκευή, τελικά οι διαδικασίες σταμάτησαν και αρχίζουν ξανά από την αρχή, καθώς ήδη έχει διαβιβαστεί το νέο ένταλμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο είχε ζητήσει να διαβιβαστούν σε αυτό συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση της Κύπρου, προκειμένου να αποφανθεί γύρω από την έκδοση ή μη του επιχειρηματία. Από την πλευρά τους, οι κυπριακές αρχές αποφάσισαν να εκδώσουν νέο ένταλμα, το οποίο αφορά στα ίδια αδικήματα με το προηγούμενο ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προστεθεί τα συμπληρωματικά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολουθώντας από την αρχή τη διαδικασία, ο επιχειρηματίας παρουσιάστηκε σήμερα αυτοβούλως ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελέων. Το ίδιο είχε πράξει και στο παρελθόν για το πρώτο ένταλμα σύλληψης, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λ. Μπόμπολας, ως επικεφαλής των εταιρειών Ελλάκτωρ και Ηλέκτωρ αντιμετωπίζει κατηγορίες γύρω από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Πάφου για την εναπόθεση των σκουπιδιών. Πλέον αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία συζήτησης του νέου εντάλματος σύλληψης ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών.

SHARE:

24Media Network