Νεπάλ: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί ορειβάτες από χιονοθύελλα

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί ορειβάτες από χιονοθύελλα στο όρος Γκούρτζα του Νεπάλ
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί ορειβάτες από χιονοθύελλα στο όρος Γκούρτζα του Νεπάλ PIXABAY

Η σφοδρή χιονοθύελλα έκοψε δέντρα και κατέστρεψε τις σκηνές τους. Οι σοροί βρέθηκαν διαμελισμένες και σκόρπιες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Τουλάχιστον οκτώ ορειβάτες, μέλη μίας νοτιοκορεατικής αποστολής, έχασαν τη ζωή τους στις πλαγιές του όρους Γκούρτζα στο Νεπάλ, κατά τη διάρκεια μίας σφοδρής χιονοθύελλας που διέλυσε την κατασκήνωσή τους, ανακοίνωσαν το Σάββατο οι τοπικές αρχές.

Οι σοροί οκτώ θυμάτων, εκ των οποίων κάποιες από τους Νεπαλέζους οδηγούς τους, εντοπίσθηκαν στα απομεινάρια του καταυλισμού από ομάδα διάσωσης, όμως οι δεινές μετεωρολογικές συνθήκες επιβραδύνουν τις έρευνες, τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σάιλες Θάπα.

Ακόμη ένας άνθρωπος φέρεται να είναι αγνοούμενος.

«Εκτιμούμε πως οφείλεται σε χιονοθύελλα, διότι τα δέντρα έχουν κοπεί και οι σκηνές έχουν καταστραφεί. Ακόμη και τα σώματα των νεκρών βρέθηκαν διαμελισμένα και σκόρπια», τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένα ελικόπτερο κατόρθωσε να έχει πρόσβαση στο σημείο και να προσγειωθεί στην κατασκήνωση, όμως δεν συνέλεξε καμία από τις σορούς.

Όπως επεσήμανε ένας από τους οργανωτές της αναρρίχησης, συναγερμός σήμερα 24 ώρες αφότου οι ορειβάτες δεν έδωσαν σημεία ζωής.

Οι Νοτιοκορεάτες ορειβάτες και οι Νεπαλέζοι οδηγοί τους είχαν κατασκηνώσει στις υπώρειες του Γκούρτζα, ύψους 7.193 μ., αναμένοντας βελτίωση των καιρικών συνθηκών προκειμένου να ξεκινήσουν την αποστολή της αναρρίχησης.

SHARE:

24Media Network