Νορβηγία: Παραμένει στη φυλακή ο Μπρέιβικ - Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής του

Ο μακελάρης της Νορβηγίας Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ
Ο μακελάρης της Νορβηγίας Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ FRANK AUGSTEIN/AP PHOTO

Στη φυλακή θα παραμείνει ο νεοναζιστής και μακελάρης της Νορβηγίας Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ καθώς απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα αποφυλάκισής του από το δικαστήριο του Τέλεμαρκ.

Η νορβηγική δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα του νεοναζιστή Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος ζητούσε να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, μόλις δέκα χρόνια αφότου σκότωσε 77 ανθρώπους στο Όσλο και στο νησί Ούτεγια της Νορβηγίας.

"Υπάρχει προφανής κίνδυνος να επαναλάβει τη συμπεριφορά που οδήγησε στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 22ας Ιουλίου 2011", ανέφερε το δικαστήριο του Τέλεμαρκ στο σκεπτικό της απόφασής του.

ADVERTISING

Ο Μπρέιβικ σκότωσε οκτώ ανθρώπους στο Όσλο, όταν ανατίναξε ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο και στη συνέχεια πήγε στο νησί και άνοιξε πυρ αδιακρίτως, σκοτώνοντας άλλους 69, στην πλειονότητά τους εφήβους που μετείχαν στην κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Ο 42χρονος Μπρέιβικ εκτίει ποινή κάθειρξης 21 ετών, η οποία ωστόσο μπορεί να παραταθεί επ' αόριστον, εφόσον θεωρηθεί απειλή για την κοινωνία. Είχε ωστόσο τη δυνατότητα να ζητήσει την πρόωρη αποφυλάκισή του αφού εξέτισε 10 χρόνια από την ποινή του και μπορεί να υποβάλει παρόμοια αιτήματα ένα χρόνο έπειτα από κάθε απόρριψη του δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Έγκλημα, δολοφονία
SHARE:

24Media Network