Ο Ερντογάν όρισε “παρατηρητή” το ψευδοκράτος στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών

Ο Ερντογάν όρισε “παρατηρητή” το ψευδοκράτος στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών
Οι ηγέτες των χωρών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών ap

Τη θεσμική αναγνώριση του ψευδοκράτους επιχειρεί ο Ερντογάν, με την ένταξή του ως μέλους-παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

Σε μια προσπάθεια θεσμικής αναγνώρισης του ψευδοκράτους, η Τουρκία προχώρησε στην ένταξή του στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ως κράτος παρατηρητή.

Στη συνεδρίαση που διεξήχθη σε επίπεδο ηγετών στο Ουζμπεκιστάν στις 10 και 11 Νοεμβρίου, οι επικεφαλής των κρατών μελών συμφώνησαν ότι το ψευδοκράτος θα πρέπει να εκπροσωπείται ως μέλος-παρατηρητής στον Οργανισμό.

“Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου έγινε δεκτή ως μέλος-παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών. Θα σταθούμε στο πλευρό της ΤΔΒΚ παντού και κάθε φορά”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανάρτησή του στο Twitter την Παρασκευή (11/11).

“Βήμα-βήμα… Θα συμβεί και αυτό“, έγραψε ο Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στις προσπάθειες της Τουρκίας να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος ως ανεξάρτητο από τη διεθνή κοινότητα.

“Προσφέραμε τη συμβολή μας στη διαδικασία λύσης δείχνοντας ότι οι Κύπριοι αδελφοί μας, απαραίτητο κομμάτι του τουρκικού κόσμου, δεν είναι μόνοι τους. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την επίδειξη αυτής της αλληλεγγύης”, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών την Παρασκευή (11/11) σύμφωνα με την hurriyetdailynews.com.

Ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών ιδρύθηκε το 2009 και περιλαμβάνει το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, την Τουρκία και το Ουζμπεκιστάν. Η Ουγγαρία και το Τουρκμενιστάν είναι κράτη παρατηρητές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα