Ο Ίλον Μασκ ισχυρίζεται ότι εμπόδισε ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη

Ο Ίλον Μασκ ισχυρίζεται ότι εμπόδισε ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη
Ίλον Μασκ. AP

Ουκρανική επίθεση στη ρωσική ναυτική βάση της Σεβαστούπολης αναφέρει ότι εμπόδισε ο Ίλον Μασκ.

Ο Ίλον Μασκ υποστηρίζει ότι εμπόδισε επίθεση κατά της ρωσικής ναυτικής βάσης στη Σεβαστούπολη από την Ουκρανία, της οποίας το αίτημα για πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω του δικτύου Starlink, στην περιοχή της προσαρτημένης από την Μόσχα ουκρανικής Κριμαίας, απορρίφθηκε.

“Λάβαμε επείγον αίτημα κυβερνητικών αρχών για την ενεργοποίηση του Starlink μέχρι την Σεβαστούπολη. Ο προφανής στόχος ήταν η βύθιση του μεγαλύτερου μέρους του ρωσικού στόλου που σταθμεύει εκεί”, ανήρτησε ο Μασκ στο Twitter.

Η υπηρεσία Internet μέσω του Starlink, που εκμεταλλεύεται η εταιρεία SpaceX, ιδιοκτησίας Μασκ, αναπτύχθηκε στην Ουκρανία, λίγο μετά την ρωσική εισβολή, τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

“Αν είχα δεχτεί το αίτημά τους, τότε η SpaceX θα ήταν καθαρά συνεργός σε έναν μεγάλο πόλεμο και στην κλιμάκωση της σύρραξης”, ανέφερε.

Ο Ουόλτερ Άιζακσον, ο οποίος υπογράφει την βιογραφία του Μασκ που αναμένεται να κυκλοφορήσει, γράφει σε απόσπασμα ότι τον Σεπτέμβριο 2022, “ο ουκρανικός στρατός επιχειρούσε μυστική επίθεση κατά του ρωσικού στόλου στην Σεβαστούπολη, στέλνοντας έξι μικρά υποβρύχια drones γεμάτα εκρηκτικά, χρησιμοποιώντας το Starlink για την καθοδήγησή τους προς τον στόχο”.

Ο Άιζακσον τονίζει, επίσης, ότι ο Μασκ είχε μιλήσει τότε “στον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ, ο οποίος τον είχε βεβαιώσει απερίφραστα ότι μία ουκρανική επίθεση κατά της Κριμαίας θα προκαλούσε πυρηνική απόκριση”.

Σύμφωνα με τον Άιζακσον, ο Μασκ “είπε μυστικά στους μηχανικούς του να απενεργοποιήσουν την κάλυψη περιοχής σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων από τις ακτές της Κριμαίας. Οταν τα ουκρανικά drones πλησίασαν τον ρωσικό στόλο στην Σεβαστούπολη, έχασαν την επαφή και βυθίστηκαν χωρίς κίνδυνο”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα