Ο Κάμερον εξετάζει απαγόρευση επιστροφής στη χώρα σε Βρετανούς ισλαμιστές μαχητές

Ο Κάμερον εξετάζει απαγόρευση επιστροφής στη χώρα σε Βρετανούς ισλαμιστές μαχητές

Η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον μπορεί να απαγορεύσει προσωρινά στους Βρετανούς ισλαμιστές μαχητές την επιστροφή τους στη χώρα

Η Βρετανία θα μπορούσε να απαγορεύσει προσωρινά σε Βρετανούς ισλαμιστές που πηγαίνουν να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών στο Ιράκ και η Συρία την επιστροφή στο βρετανικό έδαφος ανέφερε το BBC, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

Στους Βρετανούς υπηκόους που είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, θα πρέπει να επιτραπεί να διατηρήσουν την ιθαγένεια τους αλλά θα πρέπει να εμποδίζεται η είσοδος τους στη χώρα για ένα χρονικό διάστημα, ανέφερε η έκθεση την οποία μετέδωσε το BBC.

Η κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι η πρόταση αυτή είναι μία από τις πολλές που βρέθηκαν υπό εξέταση και ότι «οι λεπτομέρειες του πακέτου που ολοκληρώθηκε» θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον τη Δευτέρα.

«Προηγουμένως, η γκάμα των μέτρων που απέτρεπε την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο (σε ύποπτους για τρομοκρατία) εφαρμοζόταν μόνο σε αλλοδαπούς με διπλή ιθαγένεια ή πολιτογραφημένους βρετανούς» ανέφερε η κυβερνητική πηγή.

Η κυβέρνηση εξετάζει επίσης τρόπους να κάνει πιο δύσκολο για τους υποψήφιους μαχητές το ταξίδι τους στο εξωτερικό, καθιστώντας ευκολότερο για τις αρχές να άρουν την ισχύ των διαβατηρίων τους μέσω πρόσθετων προσωρινών μέτρων κατάσχεσης των ταξιδιωτικών εγγράφων στα σύνορα.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα παρουσιάσει νέα νομοθεσία τη Δευτέρα για να κάνει δυσκολότερη για τους βρετανούς τη μετάβαση στη Συρία και στο Ιράκ για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών, αλλά και για να αντιμετωπίσει τη ριζοσπαστικοποίηση κάποιων από τα 2,7 εκατομμύρια μουσουλμάνους που ζουν στη Βρετανία.

Η κυβέρνηση του Λονδίνου αύξησε την Παρασκευή το επίπεδο εγρήγορσης κατά της τρομοκρατίας στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο με τον Κάμερον να λέει ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και στο Ιράκ θέτει το μεγαλύτερο από ποτέ κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network