Ο Σούνακ δεν θα πάει σε εκλογές πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2024

Διαβάζεται σε 2'
Ο Σούνακ
Ο Σούνακ AP

«Η υπόθεση εργασίας» είναι ότι οι εκλογές θα γίνουν το δεύτερο εξάμηνο του 2024, είπε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, διαψεύδοντας τις ελπίδες των Εργατικών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να διεξαγάγει εθνικές εκλογές το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Οι κυβερνώντες Συντηρητικοί έχουν μεγάλη διαφορά από το Εργατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών που πρέπει να διεξαχθούν έως τις αρχές του 2025. Ο Σούνακ με αυτή την κίνηση επιδιώκει να μειώσει τη διαφορά με το Εργατικό Κόμμα, που προηγείται στην πρόθεση ψήφου και τις δημοσκοπήσεις.

«Η υπόθεση εργασίας μου είναι ότι θα έχουμε γενικές εκλογές το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και εν τω μεταξύ έχω πολλά με τα οποία θέλω να συνεχίσω», είπε ο Σούνακ σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην κεντρική Αγγλία.

«Θέλω να συνεχίσω, να διαχειρίζομαι καλά την οικονομία και να μειώνω τους φόρους των πολιτών, αλλά θέλω επίσης να συνεχίσω να αντιμετωπίζω την παράνομη μετανάστευση», δήλωσε ο Σούνακ σύμφωνα με την Guardian. «Έχω με πολλά ακόμα να ασχοληθώ και είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να φέρνω αποτελέσματα για τον βρετανικό λαό».

Ο Σουνάκ πρέπει να προκηρύξει εκλογές έως τα τέλη Ιανουαρίου 2025 και έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι σκοπεύει να το πράξει φέτος. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν είχε τοποθετηθεί το προηγούμενο διάστημα πιο συγκεκριμένα σχετικά με το πότε σκόπευε να το προκηρύξει εκλογές, γεγονός που οδήγησε σε εικασίες ότι θα μπορούσε είτε να συμπέσει με τις τοπικές εκλογές του Μαΐου

Ο ηγέτης των Εργατικών, Keir Starmer, δήλωσε στο Sky News: «Είμαστε έτοιμοι για εκλογές. Νομίζω ότι η χώρα είναι έτοιμη για εκλογές. Ο κόσμος φωνάζει για αλλαγή. Και ρωτάω στον πρωθυπουργό, τι κρύβει; Αυτή η καθυστέρηση έχει σοβαρές επιπτώσεις για τη χώρα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα