Ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψει στο διάστημα – Γιατί; Γιατί μπορεί…

Ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψει στο διάστημα – Γιατί; Γιατί μπορεί…
Ένα ταξιδάκι στο διάστημα έχει κανονίσει για το φετινό του καλοκαίρι ο Τζεφ Μπέζος 2021 Patrick Semansky / ASSOCIATED PRESS

Ένα ταξιδάκι στο διάστημα με την εταιρεία του "Blue Origin" προγραμμάτισε για τις φετινές του καλοκαιρινές διακοπές ο Τζεφ Μπέζος. Τα "πώς" και τα "γιατί" είναι μάλλον αχρείαστα.

Ταξίδι στο διάστημα θα πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα ο γνωστός Αμερικανός επιχειρηματίας τεχνολογίας και εμπορίου, Τζεφ Μπέζος.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος (για λίγο ακόμη) της Amazon, ανακοίνωσε μέσω Instagram ότι θα συμμετέχει στις 20 του ερχόμενου Ιουλίου στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή της -άλλης- εταιρείας του, “Blue Origin”, η οποία τα τελευταία έξι χρόνια πραγματοποιεί δοκιμαστικές πτήσεις στα όρια του διαστήματος. Πλέον, ήρθε η ώρα για την πρώτη ολοκληρωμένη αποστολή, από την οποία ο Τζεφ Μπέζος δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Άλλωστε, η εταιρεία έχει βάλει στόχο για το πρώτο υποτροχιακό τουριστικό ταξίδι του διαστημοπλοίου της, μια στιγμή ορόσημο στον ανταγωνισμό για να ανοίξει μια νέα εποχή ιδιωτικών εμπορικών διαστημικών ταξιδιών.

Μαζί του, θα βρίσκεται και ο αδερφός του, καθώς και ο νικητής μίας εν εξελίξει δημοπρασίας από την εταιρεία, η οποία θα χαρίσει ένα ταξίδι… εμπειρία ζωής στο διάστημα. Η υψηλότερη προσφορά που έχει γίνει μέχρι στιγμής είναι στα 2,8 εκατομμύρια δολάρια. Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί με μια τελική φάση στις 12 Ιουνίου, με μια ζωντανή online δημοπρασία.

“Από τότε που ήμουν 5 χρονών, ονειρευόμουν να ταξιδέψω στο διάστημα. Στις 20 Ιουλίου θα κάνω αυτό το ταξίδι με τον αδερφό μου. Η καλύτερη εμπειρία, μαζί με τον καλύτερό μου φίλο”, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό.

Να σημειωθεί ότι ο Τζεφ Μπέζος γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Amazon, λίγο πριν την πραγματοποίηση της πτήσης, προκειμένου να επικεντρωθεί στη “Blue Origin”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα