Ο Τζεφ Μπέζος μηνύει τη Nasa για τη συμφωνία της με τη SpaceX

Ο Τζεφ Μπέζος μηνύει τη Nasa για τη συμφωνία της με τη SpaceX
Ο Τζεφ Μπέζος, μετά την επιτυχημένη εκτόξευση του «New Origin Shepard» Tony Gutierrez / ASSOCIATED PRESS

Στη μήνυση που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή η διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, Blue Origin, αναφέρει πως τα κριτήρια επιλογής της NASA ήταν άδικα.

Η διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, Blue Origin, μηνύει τη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, NASA για την απόφασή της να αναθέσει ένα συμβόλαιο προσελήνωσης ύψους 2,9 δισ. δολαρίων στην SpaceX, η οποία ανήκει στον Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με το BBC, στην μήνυση που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, η Blue Origin αναφέρει πως η αξιολόγηση της NASA ήταν “παράνομη και ακατάλληλη”.

“Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα ζητήματα που εντοπίζονται στην προμήθεια και τα αποτελέσματα της διαδικασίας πρέπει να αντιμετωπιστούν για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη, να δημιουργηθεί ανταγωνισμός και να εξασφαλιστεί μια ασφαλής επιστροφή της Αμερικής στη Σελήνη” αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Blue Origin.

Τον Ιούλιο, ο Τζεφ Μπέζος προσφέρθηκε να καλύψει έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια από τα έξοδα της NASA προκειμένου να επανεξεταστεί η εταιρεία του για τη σύμβαση, αλλά τον απέρριψαν.

Η επικεφαλής των ανθρωπίνων αποστολών της Nasa, Κάθι Λούτερς, δήλωσε ότι ο τρέχων προϋπολογισμός της διαστημικής υπηρεσίας, απέκλειε την επιλογή δύο εταιρειών. Η Nasa ανέφερε επίσης πως το αποδεδειγμένο αρχείο τροχιακών αποστολών από την εταιρεία SpaceX του Elon Musk έπαιξε βασικό παράγοντα στο βραβείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα