Ο Τζόνσον είδε τη Μέρκελ και ανακοίνωσε ότι όλα πήγαν καλά

Μπόρις Τζόνσον
Μπόρις Τζόνσον AP

Τι συζήτησαν την Τρίτη ο Βρετανός Πρωθυπουργός με την Γερμανίδα καγκελάριο μετά το φιάσκο της επίσκεψης του πρώτου στο Λουξεμβούργο.

Ο Μπόρις Τζόνσον συμφώνησε την Τρίτη με την Άγγελα Μέρκελ να εργασθούν δραστήρια και αποφασιστικά για να επιτύχουν μια συμφωνία για το Brexit και θα συζητήσουν το θέμα όταν συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον.

Το κλίμα πάντως για τον Βρετανό πρωθυπουργό στην Ευρώπη παραμένει πολύ βαρύ.

ADVERTISING

Έπειτα από μια δύσκολη γι' αυτόν επίσκεψη την Δευτέρα, στο Λουξεμβούργο, όταν ο Τζόνσον αποδοκιμάσθηκε από διαδηλωτές και επικρίθηκε από τον πρωθυπουργό Ξαβιέ Μπετέλ, ο βρετανός ηγέτης είχε την Τρίτη το πρωί συνομιλία με την Μέρκελ, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για να εξασφαλίσει μια συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον δήλωσε εξάλλου πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να εργασθούν με διεθνείς εταίρους για να δώσουν μια συλλογική απάντηση στις επιθέσεις του περασμένου Σαββάτου εναντίον σαουδαραβικών πετρελαϊκών εργοστασίων.

Ο Τζόνσον και η Μέρκελ συμφώνησαν επίσης πως υπάρχει ανάγκη να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις στην περιοχή και πως έχουν μια κοινή προσέγγιση στο θέμα του Ιράν, το οποίο κατηγορήθηκε από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την επίθεση εναντίον των σαουδαραβικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit, Μπόρις Τζόνσον, Άνγκελα Μέρκελ
SHARE:

24Media Network