Οι αδελφοί Μπακραουί σχεδίασαν τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξελλές λέει το ISIS

Οι αδελφοί Μπακραουί σχεδίασαν τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξελλές λέει το ISIS

Οι Ιμπραχίμ και Χαλίντ Ελ Μπακραουί ήταν οι εγκέφαλοι πίσω από τις επιθέσεις σε Γαλλία και Βέλγιο σύμφωνα με το περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους

Οι αδελφοί Ιμπραχίμ και Χαλίντ Ελ Μπακραουί, οι οποίοι σκοτώθηκαν στις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου, ήταν οι άνθρωποι που οργάνωσαν τόσο αυτήν την επίθεση στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και το μετρό της βελγικής πρωτεύουσας όσο και εκείνες του Παρισιού, στις 13 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το Ισλαμικό Κράτος.

Στο 14ο τεύχος του αγγλόφωνου, τζιχαντιστικού περιοδικού Dabiq, που αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο, το ΙΚ γράφει για τον Χαλίντ Ελ Μπακραουί: "όλες οι προετοιμασίες για τις επιδρομές στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες ξεκίνησαν από αυτόν και τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Ιμπραχίμ".

Στο κείμενο υποστηρίζεται ότι οι δύο αδελφοί, ενώ βρίσκονταν στη φυλακή για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, είχαν μια "αποκάλυψη" και αποφάσισαν "να ζήσουν για τη θρησκεία". Ο Χαλίντ Ελ Μπακραουί, που είχε καταδικαστεί για σωρεία κλοπών αυτοκινήτων με χρήση βίας, στα όνειρά του έβλεπε ότι πολεμούσε τους άπιστους στο πλευρό του προφήτη, συνεχίζει το περιοδικό.

Τα κείμενα του Dabiq είναι ανυπόγραφα.

"Οι δύο αδελφοί προμήθευσαν τα όπλα και τα εκρηκτικά", διαβεβαιώνει το περιοδικό.

Σύμφωνα με το Dabiq ο Νατζίμ Λασραουί, ο οποίος επίσης ανατινάχθηκε στην επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ήταν ο άνθρωπος που κατασκεύαζε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς της οργάνωσης. "Ο Αμπού Ιντρίς (σ.σ. το ψευδώνυμο του Λασραουί) ετοίμασε τα εκρηκτικά για τις δύο επιδρομές στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες", γράφει χαρακτηριστικά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία, Τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι
SHARE:

24Media Network