Οι περιπέτειες του Τραμπ Τζούνιορ στο εξώφυλλο του Time

Οι περιπέτειες του Τραμπ Τζούνιορ στο εξώφυλλο του Time

Στο επίκεντρο των διεθνών media ο Ντόναλντ Τραμπ αλλά και ο γιος του μετά τις αποκαλύψεις για το "ρωσικό σκάνδαλο"

Εκτενές άρθρο και εξώφυλλο στην υπόθεση του “ρωσικού σκανδάλου” αφιερώνει το περιοδικό Time, μετά τον πολιτικό σεισμό που προκλήθηκε από τα email του Τραμπ Τζούνιορ που ήρθαν στην επικαιρότητα.

Την ώρα που ο υιός Τραμπ μιλάει ακατάπαυστα για τις σχέσεις Κλίντον με Ρώσους επιχειρηματίες και παραδέχεται πως συνάντησε ρωσίδα δικηγόρο για να μιλήσουν για τις αμερικανικές εκλογές, ο πατέρας του τον υπερασπίζεται αναφέροντας πως δεν είναι προδότης, αλλά αθώος.

«Ο γιος μου Ντόναλντ έκανε καλή δουλειά χθες το βράδυ», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στη συνέντευξη που παραχώρησε ο γιος του στο Fox News.

«Ήταν ανοικτός, ξεκάθαρος και αθώος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην πολιτική ιστορία. Θλιβερό!», πρόσθεσε.

Τμήματα της επίμαχης ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων του υιού του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου για τη συνάντησή του με τη Ρωσίδα δικηγόρο, συνεργαζόμενη με το Κρεμλίνο, Νατάλια Βεσελνίτσκαγια έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη η αμερικανική εφημερίδα The New York Times, η οποία έχει στα χέρια της τον διάλογο. Στη συνέχεια, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζ. κοινοποίησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφίες ολόκληρης της ανταλλαγής μηνυμάτων με τον εκδότη Ρομπ Γκόλντστοουν.

 Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times, ο πρώην επιχειρηματικός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου επικοινώνησε με τον υιό Τραμπ αναφέροντας ότι ένας αξιωματούχος της ρωσικής κυβέρνησης είχε στην κατοχή του ενοχοποιητικά στοιχεία κατά της Κλίντον και είχε την επιθυμία να τα κοινοποιήσει στα μέλη της εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Θυμίζουμε ότι οι NY Times ανέφεραν πως τρεις διαφορετικοί άνθρωποι έλαβαν ηλεκτρονικά μηνύματα στα οποία αναφερόταν ότι θα δοθούν στον γιο του Ντόναλντ Τραμπ επιβαρυντικά στοιχεία για την Κλίντον ενώ την ίδια ώρα ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Ρομπ Γκολντστόουν άφησε να εννοηθεί σε μήνυμά του προς τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ότι οι πληροφορίες προέρχονταν από την ρωσική κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ αρνείται τις αναφορές της εφημερίδας και υποστηρίζει ότι δεν είχε ενημερωθεί ότι η δικηγόρος είχε οποιαδήποτε σχέση με το Κρεμλίνο.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα είναι πιθανό να ενδιαφέρει τις έρευνες που διεξάγονται αναφορικά με το αν υπήρξε ενδεχόμενο συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Μόσχας, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ προσέλαβε δικηγόρο, ο οποίος θα τον εκπροσωπήσει στις έρευνες που διεξάγονται, ενώ ηγετικοί κύκλοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη συνάντηση μεταξύ του γιου του προέδρου των ΗΠΑ και της δικηγόρου από τη Ρωσία, η οποία έχει ως πελάτης της μεγάλους Ρώσους επιχειρηματίες.

Από την πλευρά της, η Μόσχα απορρίπτει οποιαδήποτε ανάμειξή της στην υπόθεση αυτή, ενώ η κυβέρνηση Τραμπ επίσης, απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο οποιαδήποτε συνωμοσίας με την Μόσχα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα