ΟΗΕ: “Καμία μείωση του αριθμού των ξένων μαχητών στη Λιβύη”

ΟΗΕ: “Καμία μείωση του αριθμού των ξένων μαχητών στη Λιβύη”
Πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Λιβύη AP

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις αλλά και τις δεσμεύσεις ο αριθμός των ξένων μαχητών στη Λιβύη δεν έχει μειωθεί καθόλου.

«Καμία μείωση του αριθμού των ξένων μαχητών ή των δραστηριοτήτων τους στο κέντρο» της Λιβύης, δεν έχει παρατηρηθεί, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε μια έκθεση που κατατέθηκε αυτήν την εβδομάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Ενώ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ, η Manul (Αποστολή Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη) έχει λάβει αναφορές για κατασκευή οχυρωμάτων και αμυντικών θέσεων κατά μήκος του άξονα Σύρτης-Τζούφρα στην κεντρική Λιβύη, καθώς και για τη συνεχιζόμενη παρουσία ξένων στοιχείων και μέσων», πρόσθεσε η έκθεση, η οποία περιήλθε σήμερα σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Παρά τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν τα μέρη, οι δραστηριότητες μεταφοράς φορτίων αεροπορικώς συνεχίζονται με πτήσεις προς διάφορες στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις στις δυτικές και ανατολικές περιοχές της Λιβύης», σημείωσε ο Γκουτέρες σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με διπλωμάτες του ΟΗΕ, ο αριθμός των ξένων στρατιωτών και μισθοφόρων στη Λιβύη εκτιμάται σε «περισσότερους από 20.000, συμπεριλαμβανομένων 13.000 Σύρων και 11.000 Σουδανών», καθώς και πολλών εκατοντάδων Τούρκων και Ρώσων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα