Ολυμπιακοί αγώνες: Στην Ιαπωνία, ό,τι κι αν γίνει με τον κορονοϊό

Ολυμπιακοί αγώνες: Στην Ιαπωνία, ό,τι κι αν γίνει με τον κορονοϊό
Ολυμπιακοί Αγώνες, Τόκιο AP

Ο Γιοσίρο Μόρι, πρόεδρος του "Τόκιο 2020", υποστήριξε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά το καλοκαίρι του 2021, ανεξαρτήτως της κατάστασης με την πανδημία.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ξεκαθάρισε ότι η κορυφαία αθλητική διοργάνωση, θα διεξαχθεί όπως έχει προγραμματισθεί. Ο Γιοσίρο Μόρι δήλωσε πως στόχος είναι να συνεχίσουμε τις ζωές μας τηρώντας τα μέτρα προστασίας από την COVID-19.

«Ανεξάρτητα από την κατάσταση με τον κορονοϊό, εμείς θα διεξάγουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα δεν πρέπει να συζητάμε για το αν θα γίνουν οι αγώνες, αλλά για το πως θα γίνουν. Πρέπει να σχεδιάσουμε ένα νέο τύπο αγώνων» δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με το euronews, ο υπουργός Ολυμπιακών αγώνων, σημείωσε ότι κατανοεί τις ανησυχίες και την διστακτικότητα των αθλητών. Όμως ο Σέικο Χασιμότο υποστήριξε πως η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για δώσει πειστικές απαντήσεις, αλλά και να λύσει όλα τα πιθανά προβλήματα.

«Για εμάς, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πώς βλέπουν οι Ιάπωνες τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακόμη το πώς πρέπει να συνεχίσουμε τις προετοιμασίες για τους Αγώνες, ενώ καταπολεμούμε τον πανδημία. Αυτοί είναι οι βασικοί μας στόχοι» δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επεβλήθη στην πρωτεύουσα, αλλά και σε άλλες περιοχές. Το νέο lockdown αναμένεται να διαρκέσει έως την 7η Μαρτίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα