Ολλανδία: Τήρηση του νυχτερινού lockdown παρά την δικαστική απόφαση ζητά ο Ρούτε

Ολλανδία: Τήρηση του νυχτερινού lockdown παρά την δικαστική απόφαση ζητά ο Ρούτε
H πλατεία Νταμ στο Άμστερνταμ εν μέσω πανδημίας κορονοϊού AP

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, παρά την δικαστική απόφαση που την κρίνει νομικά αβάσιμη

Να συνεχίσουν να τηρούν την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβάλλει η κυβέρνησή του για τις νυχτερινές ώρες, κάλεσε τους πολίτες ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, παρά την απόφαση δικαστηρίου που έκρινε ότι στερείται νομικής θεμελίωσης.

Σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση μετά την εντολή δικαστηρίου της Χάγης στην κυβέρνηση να αποσύρει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο ισχύει από τον Ιανουάριο, ο Ρούτε είπε πως η κυβέρνησή του θα εφεσιβάλει την απόφαση και πως το μέτρο σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο.

Η δικαστική απόφαση, αναφέρει το ΑΠΕ, επιφέρει πλήγμα στην απόκριση της κυβέρνησης στην κρίση της COVID-19, καθώς έχει πει κατ΄επανάληψη ότι το μέτρο χρειαζόταν προκειμένου να αποτραπεί μια αύξηση των νέων μολύνσεων λόγω πιο μεταδοτικών νέων στελεχών του ιού.

Σύμφωνα με το ANP, η κυβέρνηση ζήτησε από το δικαστήριο να αναστείλει την ετυμηγορία του μέχρι να εξεταστεί η έφεσή της. Το δικαστήριο θα αποφασίσει για αυτό το αίτημα αργότερα σήμερα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα