Όταν έκλαψε ο Κιμ Γιονγκ Ουν – Γιατί ζήτησε συγγνώμη

Όταν έκλαψε ο Κιμ Γιονγκ Ουν – Γιατί ζήτησε συγγνώμη
Όταν έκλαψε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ζητώντας συγγνώμη στον λαό της Βόρειας Κορέας ap

Κατά τη διάρκεια της επιβλητικής στρατιωτικής παρέλασης για την 75η επέτειο του κυβερνώντος κόμματος, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, έκλαψε κατά την εκφώνηση του απολογητικού λόγου του.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δάκρυσε καθώς εκφωνούσε μια σπάνια συγγνώμη για την αποτυχία του να καθοδηγήσει τη χώρα σε ταραχώδεις καιρούς που επιδεινώθηκαν από το ξέσπασμα του κορονοϊού.

Μιλώντας μετά από μια τεράστια στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο για να σηματοδοτήσει την 75η επέτειο του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, ο Κιμ αφαίρεσε τα γυαλιά του και σκούπισε τα δακρυά του – μια ένδειξη, λένε οι αναλυτές, για αυξανόμενη πίεση στο καθεστώς του.

Στρατιωτική παρέλαση για την 75η επέτειο του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας ap

“Ο λαός μας, μου έχει εμπιστοσύνη, τόσο ψηλά όσο ο ουρανός και τόσο βαθιά όσο η θάλασσα, αλλά δεν κατάφερα να ανταποκριθώ ικανοποιητικά“, είπε, σύμφωνα με μια μετάφραση των σχολίων του στους Korea Times. “Λυπάμαι πραγματικά για αυτό”.

Αναφερόμενος στον παππού και τον πατέρα του – οι δύο προηγούμενοι ηγέτες της Βόρειας Κορέας – ο Κιμ συνέχισε: “Παρόλο που μου έχει ανατεθεί η σημαντική ευθύνη να ηγηθώ αυτής της χώρας, υποστηρίζοντας τον σκοπό των μεγάλων συντρόφων Kim Il-sung και Kim Jong-il χάρη στην εμπιστοσύνη όλων των ανθρώπων, οι προσπάθειές μου και η ειλικρίνειά μου δεν ήταν αρκετές για να απαλλάξουν τους ανθρώπους μας από τις δυσκολίες στη ζωή τους”.

Ενώ, η παρέλαση στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγκγιάνγκ, “παρουσίασε” την αναμενόμενη αποκάλυψη ενός νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου και άλλου στρατιωτικού υλικού, αναλυτές ανέφεραν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, χρησιμοποίησε ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του για να συμπαρασταθεί τον λαό της Βόρειας Κορέας.

Στρατιωτική παρέλαση για την 75η επέτειο του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας ap

Η ομιλία ήταν γεμάτη δυσοίωνες λέξεις όπως “σοβαρές προκλήσεις”, “αμέτρητες δοκιμασίες” και “άνευ προηγουμένου καταστροφές”, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Η Βόρεια Κορέα έχει δει το εμπόριο με την Κίνα – μακράν ο μεγαλύτερος οικονομικός της εταίρος – να πέφτει δραματικά, λόγω του κλεισίματος των συνόρων ως απάντηση στην πανδημία, αν και η Πιονγκγιάνγκ επιμένει ότι δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα COVID-19.

Στρατιωτική παρέλαση για την 75η επέτειο του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας ap


Οι διεθνείς κυρώσεις ως απάντηση στα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα του Κιμ, καθώς και ζημίες που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές, επιδεινώνουν την κατάσταση.

“Είναι σημαντικό να δούμε γιατί δάκρυσε σε μια τέτοια περίσταση”, δήλωσε ο Χονγκ Μιν, διευθυντής του τμήματος Βόρειας Κορέας στο Κορεατικό Ινστιτούτο Εθνικής Ενοποίησης, στους Korea Times. “Πίσω από το μήνυμά του, μπορεί κανείς να αφουγκρασθεί ότι ο Κιμ αισθάνεται μεγάλη πίεση στην ηγεσία του”.

Παρά την παρουσία στρατευμάτων, πυραύλων, αρμάτων μάχης στο πλαίσιο της αυξανόμενης στρατιωτικής δύναμη της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ έδωσε έμφαση στο μήνυμά του για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που υποφέρουν από την Covid-19 και εξέφρασε την ελπίδα για βελτίωση των σχέσεων με τη Νότια Κορέα.

Στρατιωτική παρέλαση για την 75η επέτειο του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας ap

Η Ν. Κορέα, ανησυχεί για την εμφάνιση στην παρέλαση νέου βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, με το υπουργείο Εξωτερικών να καλεί την Πιονγιάνγκ να επαναλάβει τις συνομιλίες αποπυρηνικοποίησης.

Ο Κιμ προειδοποίησε στην ομιλία του ότι θα “κινητοποιήσει πλήρως” την πυρηνική του δύναμη σε περίπτωση απειλής, αλλά απέφυγε την άμεση κριτική στην Ουάσινγκτον.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι ήταν απογοητευτικό το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων, ενώ οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ οδήγησαν σε αδιέξοδο και προέτρεψε την Πιονγκγιάνγκ να “εμπλακεί σε συνεχείς και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την επίτευξη πλήρους αποπυρηνικοποίησης”, σύμφωνα με τον Guardian.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα