Ουδεμία πρόοδος για το Brexit μετά την ομιλία της Τερέζας Μέι

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι
Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι AP

"Σε αυτό το στάδιο, βρισκόμαστε σε τέλμα. Δεν υπάρχει καμιά πρόοδος" δήλωσε η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε ετά το δείπνο των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ στο Σάλτσμπουργκ.

Δεν υπήρξε καμιά πρόοδος όσον αφορά το Brexit ή τα σύνορα με την Ιρλανδία, δήλωσαν η πρόεδρος της Λιθουανίας και ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας μετά το δείπνο των ηγετών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σάλτσμπουργκ κατά τη διάρκεια του οποίου η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι απηύθυνε μια ομιλία για την επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Σε αυτό το στάδιο, βρισκόμαστε σε τέλμα. Δεν υπάρχει καμιά πρόοδος», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς η Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, η πρόεδρος της Λιθουανίας, εξερχόμενη από το δείπνο.

ADVERTISING

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Πέτερ Πελεγκρίνι συμπλήρωσε: «Για το ζήτημα των συνόρων, δεν υπήρξε καμιά πρόοδος. Θα δούμε τι θα προκύψει στη συζήτηση των 27 αύριο (σ.σ. σήμερα Πέμπτη)».

Οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα συζητήσουν για αυτό το ζήτημα, ένα από τα πλέον ακανθώδη στη διαπραγμάτευση για τους όρους του διαζυγίου ΗΒ-ΕΕ, αργότερα εντός της ημέρας, κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής.

Σχόλια Γιούνκερ

Ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε από πλευράς του την παρουσίαση της Τερέζα Μέι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Ήταν ενδιαφέρουσα, ήταν ευγενική, δεν ήταν επιθετική. Κάνει τη δουλειά της», δήλωσε ο Γιούνκερ, προσερχόμενος στη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Brexit ώρα μηδέν. Η Ευρώπη πιέζει και η Τερέζα Μέι «παίζει» το τελευταίο της χαρτί

Η Μέι στην αντεπίθεση για το Brexit

Ο δήμαρχος του Λονδίνου ζητά δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit

SHARE:

24Media Network