Ουγγαρία: Απαγορεύτηκε η αναγραφή της αλλαγής φύλου στα αστικά μητρώα της χώρας

Ουγγαρία: Απαγορεύτηκε η αναγραφή της αλλαγής φύλου στα αστικά μητρώα της χώρας
Ο Βίκτορ Όρμπαν AP

Σε μία ακόμα νομοθετική πράξη που αποδεικνύει ότι είναι πολύ μακριά από το να χαρακτηριστεί κράτος δικαίου προχώρησε η Ουγγαρία.

Η Ουγγαρία απαγόρευσε την Τρίτη την αναγραφή της αλλαγής του καταχωρισμένου φύλου στα δημόσια μητρώα και τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου των τρανσέξουαλ και διεμφυλικών προσώπων, παρά τις πολλές διεθνείς επικρίσεις και διαμαρτυρίες.

Το ουγγρικό Κοινοβούλιο, όπου η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν έχει την πλειοψηφία των δύο τρίτων, ενέκρινε μια νομοθετική τροποποίηση, το άρθρο 33, που ορίζει το φύλο ως το “βιολογικό φύλο που βασίζεται στη γέννηση και το γονιδίωμα”.

Η τροποποίηση εγκρίθηκε με 134 ψήφους υπέρ, έναντι 56 κατά και 4 αποχών και προβλέπει τη μη τροποποιήσιμη αναγραφή του φύλου των ανθρώπων κατά τη γέννηση σε ένα εθνικό μητρώο και στα έγγραφα ταυτότητας, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους τρανσέξουαλ και διεμφυλικούς να μπορούν να αλλάξουν τα ονόματά τους και να αποκτήσουν έγγραφα που αντιστοιχούν στην νέα ταυτότητα φύλου τους.

Προηγουμένως, επιτρεπόταν σε κάποιον να ζητήσει αλλαγή φύλου στα αστικά μητρώα της χώρας, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004.

“Είναι λυπηρό και σκανδαλώδες που το Κοινοβούλιο αποφάσισε να εγκρίνει αυτόν τον επονείδιστο νόμο, αγνοώντας τις ανησυχίες που διατύπωσαν δεκάδες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και διεθνείς οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και διαφόρων άλλων οργάνων των Ηνωμένων Εθνών “, τόνισε σχετικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τάμας Ντόμπος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ουγγρικής Συμμαχίας ΛΟΑΤΚΙ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα