Ουκρανία: Ένα βρέφος νεκρό από επίθεση σε μαιευτήριο – Αναμένεται ο “χειρότερος χειμώνας”

Ουκρανία: Ένα βρέφος νεκρό από επίθεση σε μαιευτήριο – Αναμένεται ο “χειρότερος χειμώνας”
Επίθεση στη Ζαπορίζια AP Photo/Leo Correa

Ουκρανοί αξιωματούχοι καταγγέλλουν ρωσική αεροπορική επίθεση στη Ζαπορίζια, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα βρέφος. Παράλληλα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον επικείμενο χειμώνα, λόγω των ζημιών στις ενεργειακές υποδομές.

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν μαιευτήριο στη Ζαπορίζια, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα βρέφος, όπως ανακοίνωσε μέσω Telegram, ο ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης της, Ολεξάντρ Σταρούχ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρωσική επιδρομή ξεκίνησε στο έδαφος της περιοχής στις 2.07 το πρωί της Τετάρτης (23/11) και ο κόσμος κλήθηκε να μεταβεί άμεσα στο καταφύγιο της πολιτικής προστασίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε ο ουκρανός αξιωματούχος με ανεξάρτητο τρόπο.

“Ο πιο δύσκολος χειμώνας” για την Ουκρανία

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, προέβλεψε ότι οι περίπου 3 εκατομμύρια κάτοικοι της πρωτεύουσας της Ουκρανίας έχουν μπροστά τους πολύ δύσκολο χειμώνα, λόγω των ζημιών που έχουν προκληθεί στις ενεργειακές υποδομές από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Αυτός είναι ο χειρότερος χειμώνας από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο“, δήλωσε ο κ. Κλίτσκο στη γερμανική Bild.

Η πόλη είναι αναγκασμένη να ετοιμαστεί για το «χειρότερο σενάριο» με εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και εκκένωση μέρους του πληθυσμού, όπως είπε ο κ. Κλίτσκο, σπεύδοντας να συμπληρώσει πως “δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί”.

Ο Βιτάλι Κλίτσκο κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, πως προσπαθεί να αναγκάσει τους κατοίκους του Κιέβου να εγκαταλείψουν την πόλη με τους βομβαρδισμούς υποδομών.

Ο κ. Πούτιν «προσπαθεί να κατατρομοκρατήσει τον κόσμο, να τον κάνει να παγώσει, χωρίς φως», για να θέσει τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπό πίεση, είπε ο δήμαρχος του Κιέβου.

«Αλλά δεν θα γίνει τίποτε τέτοιο. Η εντύπωσή μου είναι πως ο κόσμος θα θυμώσει περισσότερο, θα γίνει πιο αποφασισμένος. Ούτε θα πεθάνουμε, ούτε θα το βάλουμε στα πόδια, όπως θέλει ο Πούτιν», επέμεινε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα