Ουκρανία: Ποιοι είναι οι τρεις ξένοι μαχητές που καταδικάστηκαν σε θάνατο

Ουκρανία: Ποιοι είναι οι τρεις ξένοι μαχητές που καταδικάστηκαν σε θάνατο
Οι στρατιώτες που συνελήφθησαν πολεμώντας στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων στη Μαριούπολη AP

Με τη θανατική ποινή είναι αντιμέτωποι δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός υπήκοος που κατηγορούνται ως μισθοφόροι από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.

Εντείνεται η ανησυχία στη Βρετανία για τις θανατικές ποινές που επιβλήθηκαν σε δύο Βρετανούς από δικαστήριο της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία “Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ”, ενώ παράλληλα την ίδια καταδίκη έχει δεχτεί και ένας Μαροκινός υπήκοος.

Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα κάνει “ό,τι είναι απαραίτητο” για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση δύο Βρετανών που καταδικάστηκαν σε θάνατο την περασμένη εβδομάδα από ρωσικό δικαστήριο πληρεξουσίου στην Ουκρανία.

Ο Aiden Aslin και ο Shaun Pinner, που ζούσαν ήδη στην Ουκρανία την περίοδο της ρωσικής εισβολής, συνελήφθησαν τον Απρίλιο ενώ υπερασπίζονταν την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, σύμφωνα με το BBC. Καταδικάστηκαν μαζί με έναν τρίτο άνδρα, τον Μαροκινό υπήκοο Saaudun Brahim.

Και οι τρεις άνδρες κατηγορήθηκαν ως μισθοφόροι, για βίαιη κατάληψη της εξουσίας και για εκπαίδευση για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Οι οικογένειες των Βρετανών επέμειναν ότι είναι εδώ και πολλά χρόνια μέλη του ουκρανικού στρατού και όχι μισθοφόροι.

Ο πατέρας του Brahim είπε στο μαροκινό μέσο ενημέρωσης Madar21 ότι ο γιος του δεν ήταν μισθοφόρος, αλλά μαθητής στην Ουκρανία όταν η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα