Πακιστάν: Παρατείνεται για 14 μέρες η κράτηση του Μουσάραφ

Πακιστάν: Παρατείνεται για 14 μέρες η κράτηση του Μουσάραφ

Δίωξη του προέδρου του Πακιστάν για παράνομη διαταγή να κρατηθούν κατ’ οίκον δικαστές στη διάρκεια εκκαθαρίσεων όταν βρισκόταν στην εξουσία. Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Περβέζ Μουσάραφ

Ενώπιον δικαστηρίου που εκδικάζει υποθέσεις τρομοκρατίας οδηγήθηκε ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ, στο πλαίσιο της δίωξής του για την παράνομη διαταγή να κρατηθούν κατ’ οίκον δικαστές στη διάρκεια εκκαθαρίσεων όταν βρισκόταν στην εξουσία.

Το αρμόδιο δικαστήριο για υποθέσεις τρομοκρατίας παρέτεινε κατά 14 ημέρες την προληπτική κράτηση του πρώην προέδρου του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ για την παράνομη κράτηση και απόλυση δικαστών κατά τη διάρκεια της θητείας του στην κεφαλή της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα το κόμμα του.

«Το δικαστήριο διέταξε την προληπτική του κράτηση για δύο εβδομάδες», ανακοίνωσε ο Μοχάμαντ Αμτζάντ, εκπρόσωπος του κόμματος του Μουσάραφ Πανπακιστανική Μουσουλμανική Ένωση (APML).

«Οι δικηγόροι μας διέψευσαν τις αιτιάσεις βάσει των οποίων ο στρατηγός Μουσάραφ είχε απολύσει δικαστές και τους είχε θέσει σε κατ’ οίκον κράτηση μαζύ με τις οικογένειές τους για ένα εξάμηνο. Αυτό είναι απολύτως ψευδές», πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος

Τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες του Μουσάραφ να εισέρχεται στο δικαστικό μέγαρο της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ,  συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

«Οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου για υποθέσεις τρομοκρατίας», επιβεβαίωσε ένας από τους συνηγόρους του, ο Καμάρ Αφζάλ.

Ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν συνελήφθη την Παρασκευή και τέθηκε υπό κράτηση στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Ισλαμαμπάντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε κατ' οίκον περιορισμό τέθηκε ο Περβέζ Μουσάραφ

SHARE: