Παραιτήθηκε ο Βρετανός “Τσιόδρας” – Έσπασε την καραντίνα για χάρη της ερωμένης του

Παραιτήθηκε ο Βρετανός “Τσιόδρας” – Έσπασε την καραντίνα για χάρη της ερωμένης του
Ο Νιλ Φέργιουσον

Ο Βρετανός λοιμωξιολόγος, Νιλ Φέργκιουσον που συμβούλεψε τον Μπόρις Τζόνσον για εφαρμογή και παράταση του lockdown παραβίασε τα μέτρα. Η αποκάλυψη και ο σάλος που ξέσπασε έφεραν την παραίτησή του.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Βρετανός λοιμωξιολόγος και σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον στην περίοδο του κορονοϊού, Νιλ Φέργκιουσον μετά από τον σάλο που προκάλεσε η ενέργειά του να σπάσει την καραντίνα προκειμένου να υποδεχτεί στο σπίτι του την ερωμένη του.

Ο Νιλ Φέργκιουσον, διαζευγμένος πατέρας, είχε συναντηθεί με την 38χρονη παντρεμένη μητέρα δύο παιδιών, Αντόνια Στάατς από την νότια πλευρά του Λονδίνου σε περίοδο όπου η Μεγάλη Βρετανία βρισκόταν ήδη υπό καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας. Μάλιστα, μία εκ των συνευρέσεών τους ήταν παραμονές δικής του τηλεοπτικής εμφάνισης, από αυτές που πραγματοποιούσε για επιστημονικές τοποθετήσεις, στο πλαίσιο συνεργασίας του με την κυβέρνηση, στο πλευρό της οποίας είχε συμβουλευτικό ρόλο.

Ο επιδημιολόγος καθηγητής του Imperial College του Λονδίνου ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα που συνεργάζεται με την κυβέρνηση από τη στιγμή που οι αποκαλύψεις των βρετανικών Μέσων προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις.

Ο ίδιος πάντως, εμφανίστηκε μετανιωμένος για την απερίσκεπτη ενέργειά του, λέγοντας ότι “δέχομαι ότι έκανα λάθος γι’ αυτό και παραιτούμαι. Το έκανα, όμως, θεωρώντας ότι είμαι ασφαλής, αφού είχα απομονωθεί πλήρως από τη στιγμή που είχα διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα