Πόλεμο με μισθοφόρους ετοιμάζει ο Ερντογάν στη Λιβύη

Πόλεμο με μισθοφόρους ετοιμάζει ο Ερντογάν στη Λιβύη
Ο Ερντογάν χαιρετάει στρατιωτικά AP

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν Σύρους μαχητές να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις για να πολεμήσουν για την Τουρκία στη Λιβύη.

Αν και Εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), των Σύρων αντικαθεστωτικών ανταρτών που στηρίζονται από την Τουρκία, διέψευσε ότι η Άγκυρα ζήτησε να σταλούν μαχητές του στη Λιβύη, Σύροι μαχητές στη Συρία και την Τουρκία έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις να εργαστούν, έναντι μισθού, ως «σωματοφύλακες» για τουρκική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, για να προστατεύουν τις βάσεις που θα χρησιμοποιήσουν οι τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Ερντογάν για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη εστάλη τη Δευτέρα στην Εθνοσυνέλευση. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι το απορρίπτει με το σκεπτικό ότι μια τέτοια κίνηση θα επιτείνει τη σύρραξη.

Στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι ο στρατός του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, απειλεί τις τουρκικές εταιρείες στη Λιβύη και τα τουρκικά πλοία στη Μεσόγειο. «Τα συμφέροντα της Τουρκίας (…) θα επηρεαστούν αρνητικά αν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις από τον λεγόμενο Λιβυκό Εθνικό Στρατό και οι συγκρούσεις μετατραπούν σε σοβαρό εμφύλιο πόλεμο», αναφέρεται στο κείμενο αυτό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα