Τουρκία: Στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη

Τουρκία: Στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν AP

Θέμα χρόνου είναι πλέον η ψήφιση από το τουρκικό κοινοβούλιο του νομοσχεδίου που θα επιτρέψει την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη.

Η τουρκική προεδρία διαβίβασε τη Δευτέρα στο κοινοβούλιο για εξέταση νομοσχέδιο που επιτρέπει την ανάπτυξη στρατιωτικών στη Λιβύη για να υποστηρίξουν εκεί την κυβέρνηση της Τρίπολης, η οποία είναι σύμμαχος της Άγκυρας.

Το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο υπογράφεται από τον αρχηγό του κράτους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εστάλη στην προεδρία του κοινοβουλίου, ενώ θα ακολουθήσει την Πέμπτη έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας για να συζητηθεί, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού.

Η τουρκική κυβέρνηση, για να πάρει την άδεια να αναπτύξει μάχιμα στρατεύματα στη Λιβύη, πρέπει να επιτύχει την έγκριση από το κοινοβούλιο μιας χωριστής εντολής, όπως γίνεται κάθε χρόνο για την αποστολή στρατιωτικών στο Ιράκ και στη Συρία.

Το Γαλλικό Πρακτορείο από την πλευρά του επισημαίνει πως ενδεχόμενη ανάπτυξη Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη είναι πιθανό να επιδεινώσει την αδελφοκτόνα σύγκρουση που διεξάγεται εκεί και τροφοδοτείται από αντίπαλες περιφερειακές δυνάμεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα