Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπορεί ο Λουκασένκο να αποκάλυψε κατά λάθος το σχέδιο εισβολής του Πούτιν;

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπορεί ο Λουκασένκο να αποκάλυψε κατά λάθος το σχέδιο εισβολής του Πούτιν;
Ο Λουκασένκο εκθέτει τα σχέδια Πούτιν για τη Μολδαβία printscreen twitter

Είναι πιθανό ο Λουκασένκο να αποκάλυψε εν αγνοία του το σχέδιο εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία καθώς και επιθέσεις που ακόμα δεν έχουν συμβεί, όπως αυτή στην Μολδαβία από το λιμάνι της Οδησσού.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, είναι πιθανό να αποκάλυψε το σχέδιο εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία γράφει το Business Insider.

Ένα σύντομο βίντεο που δημοσιεύτηκε από τον Λευκορώσο δημοσιογράφο Tadeusz Giczan, στο Twitter δείχνει τον Λουκασένκο να μιλά σε Λευκορώσους αξιωματούχος σημαδεύοντας παράλληλα έναν χάρτη της Ουκρανίας που την δείχνει χωρισμένη σε τέσσερα μέρη. Ο δημοσιογράφος στην ανάρτησή του ανέφερε “Να πώς μοιάζει πραγματικά ένας χάρτης εισβολής”.

Συγκεκριμένα, ο Λουκασένκο περιέγραφε με λεπτομέρειες ρωσικές γραμμές επίθεσης προς την Ουκρανία. Κάποιες από αυτές πραγματοποιήθηκαν την πρώτη ημέρα της εισβολής, την προηγούμενη Πέμπτη (24/02).

Παράλληλα ο Λευκορώσος πρόεδρος “έδειξε” επιθέσεις που ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί όπως η εισβολή στη Μολδαβία από το λιμάνι της Οδησσού.

Ο Λουκασένκο αναφέρθηκε ακόμα σε πυραυλικές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων ενώ ο χάρτης δείχνει με κόκκινα βέλη, οδούς μέσω των οποίων οι ρωσικές δυνάμεις διεισδύουν βαθιά στην Ουκρανία, περικυκλώνοντας το Κίεβο.

Λουκασένκο: Έχει ενισχυθεί η ασφάλεια στα σύνορα της Λευκορωσίας

Η Λευκορωσία είπε σήμερα ότι έχει ενισχύσει την ασφάλεια στα δυτικά και στα νότια σύνορά της.

Από τη μεριά του ο Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα του δεν σχεδιάζει να συμμετάσχει στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και απέρριψε τους ισχυρισμούς του Κιέβου ότι Ρώσοι στρατιώτες εξαπολύουν επιθέσεις στην Ουκρανία από το έδαφος της Λευκορωσίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα