Πόλεμος στην Ουκρανία: Απελευθερώθηκαν οι στρατιώτες από το Φιδονήσι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απελευθερώθηκαν οι στρατιώτες από το Φιδονήσι
TWITTER @SETHABRAMSON

Μετά από ανταλλαγή αιχμαλώτων, οι 19 ναυτικοί που βρίσκονταν στο Snake Island αφέθηκαν ελεύθεροι. Είχαν πει "άντε γ@@@τε" στους Ρώσους που τους ζητούσαν να παραδοθούν.

Ελεύθεροι αφέθηκαν από τους Ρώσους οι 19 συνοριοφύλακες από το νησί Ζμίνι (Snake Island) της Ουκρανίας, μετά από ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ των δύο κρατών, οι οποίοι εδώ και έναν μήνα ήταν αιχμάλωτοι του ρωσικού στρατού.

Η τύχη τους αρχικά αγνοούνταν και η ιστορία τους έγινε ευρέως γνωστή μετά από video που κυκλοφόρησε στο οποίο ακούγονται να λένε "άντε γ@@@τε" στις ρωσικές δυνάμεις που τους ζητούσαν να παραδοθούν όσο εκείνοι βρίσκονταν στο νησί.

ADVERTISING

Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ήταν νεκροί, λίγες ημέρες αργότερα όμως έγινε γνωστό πως άπαντες ήταν ζωντανοί και αιχμάλωτοι των Ρώσων.

Την απελευθέρωση των 19 ναυτικών επιβεβαίωσε και η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Iryna Vereschuk με ανάρτησή της στα social media.

Ρώσοι και Ουκρανοί προχώρησαν σε ανταλλαγή αιχμαλώτων όπου έντεκα Ρώσοι ναυτικοί, οι οποίοι διασώθηκαν όταν βυθίστηκε στο πλοίο τους στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στην Οδησσό, στάλθηκαν στη Ρωσία σε αντάλλαγμα για την επιστροφή των 19 Ουκρανών ναυτικών.

«Επιβεβαιώνω την πληροφορία όσον αφορά την ανταλλαγή 10 Ρώσων στρατιωτών που κρατούνταν στο ουκρανικό έδαφος με 10 Ουκρανούς στρατιωτικούς. Και υπάρχει επίσης μια ανταλλαγή Ρώσων ναυτικών με Ουκρανούς ναυτικούς», ανέφερε από την πλευρά της η επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κρεμλίνου, Τατιάνα Μοσκάλκοβα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Ουκρανία, Ρωσία
SHARE:

24Media Network