Πόλεμος στην Ουκρανία – Τζόνσον: “Τα χημικά όπλα αποτελούν μέρος του σχεδίου των Ρώσων”

Πόλεμος στην Ουκρανία – Τζόνσον: “Τα χημικά όπλα αποτελούν μέρος του σχεδίου των Ρώσων”
Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία AP

Ο βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε τους φόβους του για την εξέλιξη της ρωσικής εισβολής, λέγοντας ότι η Ρωσία θα αναπτύξει χημικά όπλα στην Ουκρανία.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα πως φοβάται ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αναπτύξει χημικά όπλα στην Ουκρανία, σε συνέχεια της εισβολής της.

«Αυτά που ακούτε για χημικά όπλα, αποτελούν μέρος του σχεδίου τους», είπε ο Τζόνσον σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sky News.

«Αρχίζουν να λένε πως υπάρχουν χημικά όπλα που έχουν αποθηκευτεί από τους αντιπάλους τους ή τους Αμερικανούς… Έτσι, όταν οι ίδιοι αναπτύξουν χημικά όπλα, όπως φοβάμαι ότι μπορεί να κάνουν, έχουν ήδη έτοιμη μια κατασκευασμένη ιστορία».

Ο Πούτιν απειλεί τη Δύση: Θα αυξηθούν οι τιμές τροφίμων αν συνεχιστούν οι κυρώσεις στη Ρωσία

Οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως θα αυξηθούν περαιτέρω εάν οι δυτικές χώρες εντατικοποιήσουν τις πιέσεις προς την Ρωσία, ως συνέπεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός λιπασμάτων στον κόσμο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.

“Είναι σαφές ότι σε τέτοιες στιγμές η ζήτηση εκ μέρους του κόσμου για συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών αυξάνεται, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα εργαζόμενοι με ήρεμο τρόπο”, δήλωσε ο Πούτιν.

“Σταδιακά, ο κόσμος θα προσανατολισθεί και θα καταλάβει ότι απλώς δεν υπάρχουν κάποια γεγονότα τα οποία δεν θα μπορούσαμε να τα κλείσουμε και να τα λύσουμε”, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της σχετικά με τον τομέα της ενέργειας και «έδειξε» τις ΗΠΑ και τη Δύση ως υπαίτιους για την αύξηση των τιμών, αναφερόμενος και στον αποκλεισμό του ρωσικού πετρελαίου από τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης, ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας της Ρωσίας, Ντμίτρι Πατρούσεφ δήλωσε ότι η ασφάλεια των τροφίμων είναι διασφαλισμένη και ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις δεσμεύσεις της στον τομέα των εξαγωγών για τις παγκόσμιες αγορές αγροτικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα