Πολωνία: Στα πρόθυρα lockdown η χώρα – Ρεκόρ στα κρούσματα

Πολωνία: Στα πρόθυρα lockdown η χώρα – Ρεκόρ στα κρούσματα
Ασθενοφόρο για τον κορονοϊό στην Πολωνία AP

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέους περιορισμούς για την ανάσχεση της πανδημίας και τόνισε ότι θα επιβάλει ένα πλήρες lockdown αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα.

Η Πολωνία κατέγραψε ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού, 27.143, πλησιάζοντας σε ένα όριο πέραν του οποίου η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι πιθανόν να υποχρεωθεί να επιβάλει ένα εθνικό lockdown.

Την Τετάρτη (4/11) η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέους περιορισμούς για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού και είπε ότι θα επιβάλει ένα πλήρες lockdown αν συνεχίσουν να αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα.

Το επόμενο όριο στο οποίο θα χρειαστούν αυστηρότερα μέτρα είναι τα 29.000-30.000 σε ημερήσια βάση και για μια εβδομάδα, όπως είπε νωρίς σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιοτρ Μίλερ στον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό Polskie Radio 1.

Η χώρα κατέγραψε επίσης 367 θανάτους σήμερα, λίγο κάτω από το επίπεδο ρεκόρ.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα ασθενείς με COVID-19 καταλάμβαναν 19.114 νοσοκομειακές κλίνες και χρησιμοποιούσαν 1.615 αναπνευστήρες.

Υπάρχουν διαθέσιμες 28.010 νοσοκομειακές κλίνες και 2.144 αναπνευστήρες.

Από το Σάββατο θα κλείσουν τα περισσότερα καταστήματα μέσα σε εμπορικά κέντρα, τα θέατρα, οι αίθουσες τέχνης και οι κινηματογράφοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όλοι οι μαθητές που δεν βρίσκονται σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης θα ενταχθούν σε αυτό από την Δευτέρα, ενώ τα ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά για ενοίκους για επαγγελματικούς σκοπούς.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα