Πούτιν: “Η Δύση ετοίμαζε εισβολή, απαντήσαμε προληπτικά” – Πολεμικές ιαχές στο τέλος της ομιλίας

Πούτιν: “Η Δύση ετοίμαζε εισβολή, απαντήσαμε προληπτικά” – Πολεμικές ιαχές στο τέλος της ομιλίας
Ο Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας στην επιβλητική στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας είπε για μια ακόμη φορά ότι τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία "υπερασπίζονται την πατρίδα".

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε την ομιλία του για την Ημέρα της Νίκης κατά της ναζιστικής Γερμανίας στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας λέγοντας στους Ρώσους μαχητές ότι σήμερα παλεύουν για την ασφάλεια της Ρωσίας.

Στη συνέχεια, έδωσε συγχαρητήρια στους βετεράνους για την ημέρα της μεγάλης νίκης επί του ναζισμού και συνέχισε την ομιλία του λέγοντας ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν ένα απαραίτητο και «επίκαιρο» μέτρο που έπρεπε να παρθεί.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, ήταν η «σωστή απόφαση» μιας ανεξάρτητης, ισχυρής, κυρίαρχης χώρας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στη συνέχεια ότι τον περασμένο χρόνο υπήρξαν εντάσεις με άλλα ευρωπαϊκά έθνη και το ΝΑΤΟ.

Παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία AP

Δείτε όλη την παρέλαση στο παρακάτω βίντεο:

“Στο Ντονμπάς πολεμάμε για την Πατρίδα”

Συνέχισε λέγοντας ότι η Ρωσία «προέτρεψε την Ευρώπη να βρει έναν δίκαιο συμβιβασμό, αλλά δεν ήθελαν να μας ακούσουν» και λέει ότι ετοίμαζαν μια επιχείρηση “σωφρονισμού” στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, όπου είπε ότι οι πλέον εστιάζουν οι επιχειρήσεις της Ρωσίας.

Οι εθελοντές και τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας πολεμούν για την πατρίδα τους, όπως δήλωσε.

Συγκεκριμένα, είπε: «Πολεμάτε για την Πατρίδα σας, για το μέλλον της».

Παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία PAVEL KOROLYOV/AFP


«Ο θάνατος κάθε στρατιώτη και αξιωματικού είναι επώδυνος για εμάς», δήλωσε. «Το κράτος θα κάνει τα πάντα για να φροντίσει αυτές τις οικογένειες».

“Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας”

Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στην ομιλία του κατά την Ημέρα της Νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

“Στο Κίεβο έλεγαν ότι μπορεί να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα και το ΝΑΤΟ άρχισε να εξερευνά τα εδάφη που ήταν κοντά μας και αυτό έγινε προφανής απειλή για τη χώρα μας και για τα σύνορά μας. Όλα μας έλεγαν ότι υπάρχει ανάγκη να πολεμήσουμε.”

Παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία ALEXANDER NEMENOV/AFP

Το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές στα σύνορά μας, ενώ η Δύση δεν ήθελε να εισακούσει τη Ρωσία, δήλωσε ο Πούτιν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ήταν ένα απαραίτητο και χρονικά κατάλληλο μέτρο, η μοναδική σωστή απόφαση.

Επίκληση στον ηρωισμό στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να ενθαρρύνει τον στρατό του

Ο ρώσος πρόεδρος επικαλέστηκε τον ηρωισμό των Σοβιετικών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να παροτρύνει τον στρατό του να νικήσει στην Ουκρανία.

Βλαδιβοστόκ, πολίτες με φωτογραφίες συγγενών τους που "έπεσαν" στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο AFP

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους στρατιώτες, τόνισε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί «η επανάληψη της φρίκης ενός νέου παγκόσμιου πολέμου».

Απευθύνθηκε απευθείας στους στρατιώτες που πολεμούν στην περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, την οποία η Ρωσία έχει δεσμευθεί να «απελευθερώσει» από το Κίεβο.

Παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία ALEXANDER NEMENOV/AFP

«Η υπεράσπιση της Πατρίδας, όταν αποφασίζεται η μοίρα της, ήταν ανέκαθεν ιερή», δήλωσε. «Σήμερα πολεμάτε για τον λαό μας στο Ντονμπάς, για την ασφάλεια της Ρωσίας, για την πατρίδα μας».

Ο Πούτιν στη συνέχεια κάλεσε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τους Ρώσους που σκοτώθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και για τους στρατιώτες που μάχονται για τη Ρωσία στο Ντονμπάς.

Παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP


Ο πρόεδρος της Ρωσίας ολοκλήρωσε την ομιλία του στην παρέλαση της Ημέρας της Νίκης στη Μόσχα κάτω από τις επευφημίες των στρατιωτικών στην Κόκκινη Πλατεία που φώναζαν “oorah” δηλαδή “γιούργια”. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Δόξα στις ένοπλες δυνάμεις μας. Για τη Ρωσία! Για τη νίκη!». Ακούστηκε και ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας ενώ ήχησαν κανόνια.

Η 11λεπτη ομιλία του Πούτιν κατά την 75η ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία δεν περιλάμβανε καμία αξιολόγηση για την πρόοδο του πολέμου ούτε κάποια ένδειξη για πόσο ακόμα μπορεί να συνεχιστεί η σύγκρουση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα