Πούτιν: Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να διαλέξει το στρατιωτικό αεροσκάφος που θέλει

Πούτιν: Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να διαλέξει το στρατιωτικό αεροσκάφος που θέλει
Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να διαλέξει το στρατιωτικό αεροσκάφος που θέλει, σύμφωνα με τον Πούτιν AP

"Άδικη" χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος την κριτική που δέχεται η Άγκυρα για την αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από την χώρα του

Το δικαίωμα να επιλέξει το στρατιωτικό αεροσκάφος που επιθυμεί έχει η Τουρκία, όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ είναι σε ισχύ η συμφωνία με την Άγκυρα για την αγορά αμυντικών συστημάτων από τη Ρωσία, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Αυτές οι δηλώσεις του Πούτιν έρχονται λίγες μέρες αφότου το αμερικανικό Κογκρέσο ενέτεινε τις προσπάθειές του για να “παγώσει” την πώληση στην γείτονα χώρα στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών F-35 Lightning II JSF και F-16 Fighting Falcon, ελικοπτέρων CH-47 Chinook, H-60 Blackhawk και πυραύλων Patriot.

Ως μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία αποφάσισε να αγοράσει τα καλύτερα της κάθε κατηγορίας με το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, επεσήμανε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της παρουσίας του την Παρασκευή στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στο πλαίσιο της συμφωνίας για τα S-400, οι πρώτες παραδόσεις στη Τουρκία αναμένονται στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020. Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η χώρα του έχει ήδη προμηθεύσει με όπλα άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, αναφέροντας την Ελλάδα με το σύστημα S-300 της προηγούμενης γενιάς. Επέκρινε, επίσης, την στάση που υπάρχει από χώρες κατά της Τουρκίας αναφορικά με την συγκεκριμένη αγορά από τη Ρωσία, ως “άδικη”.

Ο Πούτιν τόνισε, ακόμη, ότι έχει συζητήσει με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το ενδεχόμενο συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία, στο σκέλος της παραγωγής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα