Πούτιν: "Με τα ίδια τους τα χέρια αποκόβουν το Ντονμπάς οι Ουκρανικές αρχές"

Πούτιν: "Με τα ίδια τους τα χέρια αποκόβουν το Ντονμπάς οι Ουκρανικές αρχές"

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του, ισχυριζόμενος ότι το Κίεβο ευθύνεται για την κατάσταση στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας. Καμία πληγή δεν δέχεται η ρωσική αμυντική ικανότητα από την απόφαση της Γαλλίας για τα ελικοπτεροφόρα Μistral

Το Κίεβο έχει σταματήσει τις παροχές στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας καθώς αποκλείει τους πολίτες της από το εθνικό οικονομικό σύστημα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της ετήσιας τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχωρεί απαντώντας σε ερωτήσεις που του θέτουν τηλεφωνικά πολίτες από όλη τη χώρα.

Ο Πούτιν διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο είχε ζητήσει από τη Ρωσία να πάρει το Ντονμπάς, μια περιοχή εξόρυξης άνθρακα, όπου οι φιλορώσοι αυτονομιστές εξεγέρθηκαν πέρυσι.

"Υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους με τη βία ... αλλά υπάρχουν επίσης άνθρωποι που δεν έχουν καμιά σχέση με αυτό, οι οποίοι έχουν δουλέψει για τις συντάξεις τους ... Γιατί λοιπόν δεν τους πληρώνετε;" ρώτησε.

"Συνεπώς μπορούμε να πούμε ότι οι σημερινές αρχές στην Ουκρανία αποκόβουν το Ντονμπάς με τα ίδια τους τα χέρια", πρόσθεσε.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε επίσης ότι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν βρίσκονται στην Ουκρανία, διαψεύδοντας ισχυρισμούς του Κιέβου και των χωρών της Δύσης ότι η Μόσχα προμηθεύει στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό στους φιλορώσους αντάρτες που πολεμούν στην ανατολική Ουκρανία.

Παράλληλα ο πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε ότι η απόφαση της Γαλλίας να μην εκπληρώσει τους όρους συμβολαίου για την προμήθεια δύο ελικοπτεροφόρων Mistral στη Ρωσία δεν θα υπονομεύσει τις αμυντικές ικανότητες της χώρας του. "Η άρνηση (της Γαλλίας) να μας προμηθεύσει τα ελικοπτεροφόρα βάσει του υφισταμένου συμβολαίου είναι βεβαίως μια κακή ένδειξη. Ωστόσο για εμάς, όσον αφορά τη διατήρηση των αμυντικών μας ικανοτήτων... δεν έχει σημασία".

Στη συνέντευξή του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραδέχτηκε ότι η επιβολή "δια της στρατιωτικής βίας" του σοβιετικού μοντέλου στην ανατολική Ευρώπη μετά το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου "δεν ήταν σωστό πράγμα".

"Μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο προσπαθήσαμε να επιβάλουμε το δικό μας μοντέλο στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης και το κάναμε δια της στρατιωτικής βίας. Αυτό δεν ήταν σωστό. Πρέπει να το παραδεχτούμε".

Πηγή ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network