Πρόεδρος Εκουαδόρ: “Οι γυναίκες καταγγέλλουν παρενόχληση μόνο όταν ο άντρας είναι άσχημος”

Πρόεδρος Εκουαδόρ: “Οι γυναίκες καταγγέλλουν παρενόχληση μόνο όταν ο άντρας είναι άσχημος”
Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Λένιν Μορένο AP

Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ δέχτηκε σφοδρές κριτικές ύστερα από την απαράδεκτη δήλωση πως "Οι γυναίκες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση μόνο όταν ο άντρας είναι άσχημος".

Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Λένιν Μορένο, βρέθηκε στο επίκεντρο αρνητικών σχολιασμών, ύστερα από μια δήλωση του στην οποία ανέφερε πως οι γυναίκες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση “μόνο όταν προέρχεται από έναν άσχημο άντρα”.

Ο Μορένο, έκανε αυτή τη δήλωση σε ένα οικονομικό φόρουμ στην πόλη Guayaquil, την Παρασκευή, ενώ προσέθεσε χαρακτηριστικά πως “οι άντρες κινδυνεύουν συνεχώς να κατηγορηθούν για σεξουαλική παρενόχληση. Αν και οι γυναίκες είναι καλό που την καταγγέλλουν, μερικές φορές θυμώνουν μόνο με τους άσχημους άντρες. Συνήθως αν ο άντρας είναι εμφανίσιμος δεν θεωρείται παρενόχληση”.

Μετά από τις σφοδρές κριτικές που δέχτηκε ο Moreno, απολογήθηκε με δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. “Με τα σχόλια μου για την παρενόχληση δεν σκόπευα σε καμία περίπτωση να υποβαθμίσω ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, όπως είναι η βία και η κακοποίηση. Ζητώ συγγνώμη για τον τρόπο που έγινε αντιληπτό το σχόλιο μου. Καταδικάζω κάθε μορφή απέναντι στις γυναίκες”.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, 1 στις 4 γυναίκες του Εκουαδόρ έχουν υπάρξει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, ενώ σε επιστολή τους προς την κυβέρνηση της χώρας καταδίκασαν την απόφαση τους να μειώσουν τον προϋπολογισμό που δαπανάται για την πρόληψη της εγκυμοσύνης σε νεαρά κορίτσια και την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα