Προεκλογικό θρίλερ στη Βρετανία ανάμεσα σε Κάμερον και Μίλιμπαντ

Προεκλογικό θρίλερ στη Βρετανία ανάμεσα σε Κάμερον και Μίλιμπαντ

Μάχη στήθος με στήθος έδωσαν ο πρωθυπουργός Κάμερον και ο κύριος αντίπαλός του στις επερχόμενες εκλογές, Εντ Μίλιμπαντ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής προεκλογικής συζήτησης (Vid)

Δεν υπήρξε σαφής «νικητής» στην προεκλογική τηλεοπτική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον και του ηγέτη των Εργατικών της αντιπολίτευσης, Εντ Μίλιμπαντ, εν όψει των εκλογών που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 7 Μαΐού.

Οι ψηφοφόροι που ερωτήθηκαν από εταιρείες δημοσκοπήσεων μετά την ολοκλήρωση του ντιμπέιτ δήλωσαν ότι σε γενικές γραμμές και οι δύο αρχηγοί φάνηκαν ισοδύναμοι.

Μία δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ComRes για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ITV, το οποίο και μετέδωσε τη συζήτηση, έδειξε ότι καλύτερα επιχειρήματα στο ντιμπέιτ είχαν ο Κάμερον, ο Μίλιμπαντ καθώς και ο αρχηγός του αντιευρωπαϊκού κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), Νάιτζελ Φάρατζ.

Ωστόσο, από την ίδια δημοσκόπηση προέκυψε ότι καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού της Βρετανίας θεωρείται ο Κάμερον.

Σε διαφορετική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία ICM για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian έδειξε ότι το 25% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο Μίλιμπαντ αναδείχθηκε νικητής της συζήτησης, μία μόλις μονάδα πάνω από τον Κάμερον με 24%.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ούτε οι Συντηρητικοί του Κάμερον αλλά ούτε και το Εργατικό κόμμα προβλέπεται να κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 650 εδρών, καθώς πολλοί ψηφοφόροι τάσσονται στο πλευρό του UKIP και του αυτονομιστικού Σκωτικού Εθνικού Κόμματος (SPN).

SHARE:

24Media Network