Προετοιμάζονται για τα χειρότερα στην Αγγλία

default image

Ολονύχτια αντιτρομοκρατική άσκηση για την αντιμετώπιση τρομοκρατικής απειλής (pics+vid)

Ένας άντρας ζωσμένος με εκρηκτικά ανοίγει πυρ και έπειτα ανατινάζεται στο δεύτερο πιο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στην καρδιά του Μάντσεστερ σκορπώντας τον πανικό. Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σωριάζονται στο έδαφος ενώ δεκάδες άλλοι τρέχουν έντρομοι να σωθούν. Αμέσως σημαίνει συναγερμός στις αρχές.

Τα παραπάνω δεν περιγράφουν κάποιο αληθινό περιστατικό αλλά αποτελούν το σενάριο της γιγάντιας αντιτρομοκρατικής άσκησης που έγινε σήμερα σε μεγάλο εμπορικό κέντρο του Μάντσεστερ στην Αγγλία, προσομοιώνοντας μια τρομοκρατική επίθεση σαν και αυτές που συγκλόνισαν την Ευρώπη τους προηγούμενους μήνες.

Η άσκηση σχεδιάστηκε το Δεκέμβριο του περασμένου έτους και σ’ αυτή συμμετείχαν πάνω από 800 εθελοντές ενώ όλα ήταν απολύτως αληθοφανή καθώς χρησιμοποιήθηκαν ψεύτικα εκρηκτικά και οι τραυματίες είχαν μακιγιαριστεί επαγγελματικά με ψεύτικο αίμα.

Στόχος της άσκησης ήταν να διαπιστωθεί το επίπεδο ετοιμότητας των αστυνομικών αρχών, να βελτιωθεί ο χρόνος επέμβασης και να διερευνηθούν νέοι τρόποι αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων. Εξάλλου στη Βρετανία, υπάρχει αυξημένος συναγερμός μετά τα χτυπήματα σε Παρίσι και Βρυξέλλες και η ανησυχία είναι μεγάλη.

Πηγή: Dailymail

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα