Προτασέβιτς: Με εμφανή χτυπήματα στο πρώτο video μετά τη σύλληψη του

Προτασέβιτς: Με εμφανή χτυπήματα στο πρώτο video μετά τη σύλληψη του

"Νόμιμη" η αντιμετώπιση του Προτασέβιτς σε κέντρο κράτησης του Μινσκ, αν και τα σημάδια στο πρόσωπο του λένε κάτι διαφορετικό.

Καθώς το διπλωματικό θρίλερ μετά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Λευκορωσίας βρίσκεται σε εξέλιξη, με την Ε.Ε να προετοιμάζεται για την επιβολή κυρώσεων, ο αντιφρονούντας δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς, που συνελήφθη μετά την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ την Κυριακή, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε video.

O Προτασέβιτς λέει μεταξύ άλλων πως η κράτηση του από τους ανθρώπους του Λουκασένκο σε φυλακή του Μινσκ είναι “νόμιμη” και πως δεν έχει υποστεί κάποια άδικη αντιμετώπιση. Τα εμφανή σημάδια από χτυπήματα στο πρόσωπο του δείχνουν μάλλον κάτι τελείως διαφορετικό.

Καθισμένος πίσω από ένα τραπέζι, κοιτάζοντας την κάμερα, ο 26χρονος Προτασέβιτς είπε ότι είναι καλά στην υγεία του και παραδέχτηκε ότι βρίσκεται πίσω από την οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στο Μινσκ, πέρσι.

«Το προσωπικό μου συμπεριφέρεται με απολύτως ικανοποιητικό τρόπο και με σεβασμό στον νόμο. Συνεχίζω να συνεργάζομαι με τους ερευνητές», ανέφερε.

Πριν την δημοσιοποίηση του βίντεο, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είχε κυκλοφορήσει, από κύκλους που πρόσκεινται στην λευκορωσική αντιπολίτευση, η πληροφορία ότι ο Προτάσεβιτς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με καρδιοπάθεια, κάτι που ο ίδιος αρνείται στο βίντεο.

Ο Προτασέβιτς δηλώνει επίσης ότι βρίσκεται σε μια φυλακή υποδίκων στο Μινσκ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα