Προτροπή Τραμπ σε Μακρόν να εγκαταλείψει η Γαλλία την ΕΕ

Προτροπή Τραμπ σε Μακρόν να εγκαταλείψει η Γαλλία την ΕΕ
Μακρόν και Τραμπ στο Λευκό Οίκο AP

Ρεπορτάζ της Washington Post μεταφέρει λεπτομέρειες από την συνάντηση των δύο Προέδρων τον Απρίλιο, οπότε και ο Τραμπ φέρεται να κατέθεσε την επίμαχη πρόταση.

Να αποχωρήσει η Γαλλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να συνάψει διμερή συμφωνία με τις ΗΠΑ πρότεινε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Εμμανουέλ Μακρόν κατά την συνάντηση που είχαν τον Απρίλιο στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, ο Τραμπ φέρεται να ρώτησε τον γάλλο ομόλογό του: “Γιατί δεν φεύγεις από την ΕΕ;”.

Το δημοσίευμα επικαλείται ως πηγές δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ την προτροπή επιβεβαίωσε και μια διπλωματική πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Τραμπ εδώ και μήνες εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον της ΕΕ, καταγγέλλοντας αδιάκοπα τις “άδικες”, όπως τις θεωρεί, εμπορικές πρακτικές της, ιδίως στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. “Η Ευρωπαϊκή Ένωση ασφαλώς δημιουργήθηκε για να επωφεληθεί από τις ΗΠΑ”, είπε την Τετάρτη σε μια προεκλογική συγκέντρωση στη Βόρεια Ντακότα.

Νωρίτερα σήμερα, ο Μακρόν ρωτήθηκε για το δημοσίευμα αυτό κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ αλλά απάντησε διφορούμενα, αρνούμενος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πρόταση του Τραμπ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα