Ρεπουμπλικανική δυστοπία: Οι πιο “καμένοι” οπαδοί του Τραμπ, και η Μελάνια

Ρεπουμπλικανική δυστοπία: Οι πιο “καμένοι” οπαδοί του Τραμπ, και η Μελάνια

Τα μεγαλύτερα ευτράπελα του Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών. Ρατσισμός, συνωμοσίες, αντιμεταναστευτικές τοποθετήσεις, απ' όλα έχει το μενού.

Το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων έδωσε και τυπικά το “χρίσμα” στον Ντόναλντ Τραμπ για να είναι επίσημα υποψήφιος της παράταξης και να διεκδικήσει νέα θητεία στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου.

Οι 336 σύνεδροι που ήταν παρόντες στον χώρο του συνεδρίου στη Σάρλοτ (Βόρεια Καρολίνα), έδωσαν και τυπικά το χρίσμα στον μοναδικό, ουσιαστικά, διεκδικητή του. Σημειώνεται πως λόγω της πανδημίας δεν επετράπη η συμμετοχή σε οπαδούς του κόμματος.

Από την πρώτη μέρα ο ίδιος ο Τραμπ έδωσε το “στίγμα”, προειδοποιώντας πως ίσως, βρεθεί αντιμέτωπος με νοθεία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέμεινε ότι η επιστολική ψήφος που θα χρησιμοποιηθεί φέτος σε ευρεία κλίμακα λόγω πανδημίας, θα μπορούσε να “πολλαπλασιάσει τις παρατυπίες και τις απάτες”.

Για τον Τραμπ, τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται σε αρκετές Πολιτείες και οι συστάσεις ειδικών για θέματα υγείας, έχουν ως στόχο να “επηρεάσουν” τις εκλογές του Νοεμβρίου. “Αυτό που κάνουν είναι να χρησιμοποιούν την COVID για να κλέψουν τις εκλογές. Χρησιμοποιούν την COVID για στερήσουν με απάτη από τον αμερικανικό λαό (…) δίκαιες και ελεύθερες εκλογές” ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του στην ομιλία του στο Συνέδριο.

Κεντρικό ζητούμενο του Συνεδρίου ήταν πάντως η “ασφάλεια” και το μεταναστευτικό. Μάλιστα, το κόμμα κάλεσε ως ομιλητές ένα ζευγάρι λευκών από το Σεντ Λούις, που είχαν απειλήσει με όπλα διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter οι οποίοι περνούσαν μπροστά από την έπαυλή τους, πριν από δύο μήνες.

Πρόκειται για ζευγάρι δικηγόρων που σημάδευε μαύρους διαδηλωτές οι οποίοι περνούσαν ειρηνικά από την περιοχή που ζουν. Υπερασπιζόμενοι την οπλοκατοχή, οι ίδιοι δήλωσαν πως αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου ο Τζο Μπάιντεν, “οι αμερικανικές συνοικίες θα βυθιστούν στην ανομία και το έγκλημα”. “Όπου κι αν μένετε, η οικογένειά σας δεν θα είναι ασφαλής στην Αμερική των ακραίων Δημοκρατικών” είπαν μεταξύ άλλων.

Ο οικονομικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Lurry kudlow μίλησε στη δική του ομιλία σε παρελθοντικό χρόνο για την πανδημία σαν να έχει λήξει και παρότι στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει τουλάχιστον 180.000 άνθρωποι από τον ιό.

Από τη δική του μεριά, ο Έρικ Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Τζο Μπάιντεν, υποστηρίζοντας ότι θα γίνει “κορόιδο” για την “κομμουνιστική Κίνα”, αλλά και “τεράστια ανακούφιση” για “τους τρομοκράτες”. Ο γιος του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είπε πως ο Μπάιντεν παραδέχεται ότι ο πατέρας του θα σώσει τη χώρα από τις “κενές, καταπιεστικές, ριζοσπαστικές απόψεις της άκρας αριστεράς”.

Το δε Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Matt Gaetz, έφτασε στο σημείο να πει πως οι Δημοκρατικοί θα αδειάσουν τις φυλακές, “θα σας κλειδώσουν σπίτια σας και θα φέρουν εγκληματίες της MS-13 (διαβόητη συμμορία) να ζουν στις γειτονιές σας”.

“Ο Τραμπ είναι ο σωματοφύλακας του Δυτικού Πολιτισμού”, είπε ακόμη προσθέτοντας πως ο Μπάιντεν θέλει να στερήσει την ελευθερία του λόγου από τους πολίτες των ΗΠΑ.

Τρομολαγνείας το ανάγνωσμα.

 

H διαφορετική Μελάνια

Την… τιμή του Συνεδρίου έσωσε πάντως η Μελάνια Τραμπ, με μια ομιλία που εν πολλοίς διαφοροποιήθηκε. Με μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση έναντι του κορονοϊού, είπε πως “από τον Μάρτιο οι ζωές μας έχουν αλλάξει ριζικά” και πως πρέπει πολλά να γίνουν ακόμη.  “Κανείς να μην αισθάνεται πως είναι μόνος”, πρόσθεσε.

Παράλληλα, παραδέχθηκε πως οι φυλετικές διακρίσεις συνεχίζονται στις ΗΠΑ, “κάτι που δεν μας κάνει υπερήφανους. Σας ενθαρρύνω να εστιάσετε στο μέλλον, συνεχίζοντας να μαθαίνουμε από το παρελθόν”, ήταν το μήνυμά της.

“Ζητώ ακόμη από τους ανθρώπους να σταματήσουν τη βία που ασκείται στο όνομα της δικαιοσύνης, και να μην κρίνουν τους ανθρώπους από το χρώμα του δέρματος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα